© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Logo Yelken Takımı “Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası”nda Yarışacak

2005’ten beri yelken sporuna destek veren ve takımıyla başarılara imza atan Logo Yazılım, kadınlar nezdinde yelken sporunu yaygınlaştırmayı amaçlayan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’na ilk kez katılacak.

2005’ten beri yelken sporuna destek veren ve takımıyla başarılara imza atan Logo Yazılım, kadınlar nezdinde yelken sporunu yaygınlaştırmayı amaçlayan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’na ilk kez katılacak. 

Türkiye’nin en büyük yerli kurumsal uygulama yazılımları markası olan ve 17 yıldır aralıksız yelken sporunu destekleyen Logo Yazılım, bu yıl ilk kez kadın çalışanlarından oluşan takımıyla “Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası”na katılıyor. Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde düzenlenen Türkiye’nin ilk kadın yelken kupası niteliğindeki “Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası” bu yıl 3-4 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Logo Yazılım CMO’su Begüm Arş Türk, Logo olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin en büyük öncelikleri arasında yer aldığını ve şirket kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi. “Yüzde 43 kadın çalışan ve yüzde 50 üst yönetimde kadın oranlarımızla bu alanda lider şirketlerden biri olmaktan gurur duyuyoruz. İşe alım ve stajyer alımı süreçlerinde de çeşitliliği ve kapsayıcılığı önemsiyor, kadın çalışan sayısının artırılmasına yönelik pozitif aksiyonlar alıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl lansmanı gerçekleştirilen Milyon Kadına Mentor Programı’nın kurucu destekçileri arasında yer alıyor ve ülkemizde STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında genç kadınların gelişimine katkıda bulunuyoruz. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası da kadınlar nezdinde yelken sporunu yaygınlaştırmayı ve yeni sporcular yetiştirerek kamuoyunda yelkene olan ilgiyi artırmayı amaçlayan bir yarış. Toplumsal cinsiyet eşitliğini önemseyen ve yelken sporuna gönül veren bir şirket olarak, Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’na biz de Logo çalışanlarımızdan oluşan kadın takımımızla destek vermek istedik. Ekip olma, hedefe odaklanma ve hızlı karar alma şirket kültürümüzün önemli bir parçası. Bu anlamda yelken sporunun çalışma kültürümüz ve marka değerlerimizle çok uyumlu olduğunu düşünüyoruz. Yelken sporu da takımın uyum içinde hareket etmesini gerektiren, iyi planlamanın ve birlikte mücadele etmenin önemli olduğu bir spor.”

Logo yelken takımı 17 yıldır denizlerde…

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de deniz kültürünü ve yelken sporunu yaygınlaştırmayı, çalışanlarına sportif bir aktivite ve sağlıklı bir yaşam sunmayı hedefleyen Logo Yazılım 2005’ten bu yana Logo yelken takımı ile bu spora kesintisiz olarak yatırım yapıyor. 2005 yılında IRC3 sınıfında Elan 340 model tekneyle başlayan bu yolculuk, 2013 – 2021 yılları arasında IRC2 sınıfında MAT 10.10 model tekne ile devam etti. Takım 2022 itibarıyla da IRC1 sınıfında MAT 10.70 model teknesiyle yarışlara katılmayı sürdürüyor.

Milli takım ve yelken geçmişi olan sporculardan oluşan Logo Yelken Takımı özellikle son 7 yıldır önemli başarılara imza atıyor. Her sezon TAYK (Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü), BAU (Bahçeşehir Üniversitesi), Bosphorus Cup ve Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı trofelerine katılan takım 2021 yılında TAYK ve BAU gibi oldukça prestijli trofelerde kendi sınıfında şampiyon oldu ve bugüne kadar 600’e yakın yarışta Marmara Bölgesi ve Türkiye çapında kupalar kaldırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER GÖNDER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER