© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Macquarie, Terminallerini Carrix'e satıyor

Deniz terminali operatörü Carrix, Ceres Terminals'i Macquarie Asset Management'tan satın almayı kabul etti. Macquarie Asset Management, Ceres Terminallerini Carrix'e satıyor.

Ceres, Kaliforniya, Houston, Montreal, Vancouver, Britanya Kolumbiyası ve ABD Atlantik ve Körfez Kıyısı bölgeleri dahil olmak üzere Kuzey Amerika'da 18 lokasyonda faaliyet göstermektedir.

Son sekiz yılda Ceres, operasyonlarını nakliye konteynerleri, roll-on roll-off kargo, dökme yük ve gemi yolcuları için liman içi lojistik hizmetleri sağlayan terminal imtiyazlarını içerecek şekilde genişletti.

Carrix, işlemin mali şartlarını açıklamadı ve satın alma işleminin kapanması, ilgili düzenleyici makamların onayına tabi olmaya devam ediyor.

Ancak şirket, Jacksonville'deki Ceres terminallerinin bu işlemin bir parçası olmayacağını ve Macquarie'ye ait olmaya devam edeceğini belirtti.

Ceres Terminals, Long Beach, Oakland, Seattle, Tacoma, Jacksonville, Panama, Meksika, Şili, Kolombiya ve Vietnam'daki 18 konteyner terminali dahil olmak üzere dünya çapında 250'den fazla liman ve demiryolu lokasyonunda faaliyet gösteren Carrix'in yan kuruluşu SSA Marine'in bir parçası olacak. . Ayrıca ABD ve Kanada'da gemi, otomobil ve diğer geleneksel terminalleri işletmektedir.

“SSA Marine'in ayak izini Amerika Birleşik Devletleri'nin hızla büyüyen Atlantik ve Körfez Kıyısı bölgelerine genişletmekten heyecan duyuyoruz. Carrix'in başkanı ve CEO'su Uffe Ostergaard, Ceres'in çekici bir konteyner, gemi ve genel kargo operasyonları ve müşteri ilişkileri portföyü oluşturduğunu ve bu da, birleşik müşterilerimize daha fazla lokasyonda daha fazla hizmet sunmamızı sağlayacak.

Bu, Macquarie Asset Management'ın Nisan ayında İngiltere'deki sekiz açık deniz rüzgar çiftliğindeki hisselerini Equitix'e sattığı için yaptığı son ikinci satış .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER