© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Maersk Hisseleri Gerçeğe Dönüyor

Dünyanın önde gelen denizcilik şirketlerinin hisseleri, karda keskin bir düşüş öngörüsünün ardından erken ticarette yaklaşık %20 düştü

AP Moller-Maerskare ile açık denizlerde bir macera bekleyen yatırımcılar artık batma hissini yaşıyor. Nakliye devinin hisse geri alım programını askıya alması ve 2024 için %90'a kadar kar düşüşü öngörmesinin ardından Perşembe günü erken işlemlerde hisseler %18'e kadar düştü .

Suçlu aslında bir süredir göz önünde saklanıyordu: Hala zayıf olan küresel ticaretin ortasında, dünyanın denizcilik hatlarına girmeye hazır yeni bir yük kapasitesi dalgası beliriyor . Bu arada nakliye oranlarını ve paylarını artıran ana faktörün ( gemileri daha uzun rotalar kullanmaya zorlayan Kızıldeniz nakliyesine yönelik Husi saldırıları ) kolaylıkla geçici olduğu ortaya çıkabilir.

Perşembe sabahı tüm yıl kazançlarını açıklayan Maersk, zorlu görünüm hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Gönderici, temel FAVÖK'ünün 2024'te 1 milyar ila 6 milyar dolar arasında olabileceğini tahmin ediyor; bu rakam geçen yılki 9,8 milyar dolardan daha düşük. 2022'de muhteşem bir rakam olan 36,8 milyar dolardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER