© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Maersk, Hoegh Autoliners'taki hissesini sattı

Hoegh Autoliners'ın 20 milyon hissesini 169 milyon dolara sattı. Böylece Maersk, Hoegh Autoliners'ın hissedarlarından çekildi.

Haberde, "Maersk , bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin mali sonuçların sunumu sırasında öngördüğü, önümüzdeki zor zamanlara hazırlanmak için mümkün olan tüm mali önlemleri alıyor " diye yazıyor.

“Sektörümüz yeni bir normalle karşı karşıya; talep düşüyor, fiyatlar tarihi seviyelere dönüyor ve maliyet tabanları üzerinde enflasyonist baskı var. Yazdan bu yana çoğu bölgede taşıma kapasitesinin arttığını görüyoruz. Bu faktör, aynı zamanda, konteyner gemisi elden çıkarma ve gemi sürastarya oranlarının düşük olduğu bir ortamda, navlun oranlarında düşüşe neden oluyor. Önümüzdeki zorlu zamanlar göz önüne alındığında, finansal performansımızı korumak için maliyet sınırlama önlemlerini hızlandırdık" dedi CEO Vincent Clerc o dönemde. Eylül ayında Maersk'in Höegh Autoliners'in yaklaşık 16,9 milyon hissesini 115 milyon dolara, yani %8,86'lık hisseye, Mart ayında ise 13,5 milyon hisseyi 80 milyon dolara sattığını hatırlayalım .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER