© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Maersk, Liderliği MSC'ye Kaptırabilir

Danimarka merkezli dünyanın en büyük konteyner operatörü A.P. Moller-Maersk Group, liderliğini MSC’ye kaptırabilir.

İsviçreli  Mediterranean Shipping Company'nin (MSC) yeni siparişleri ve şirketin ikinci el gemi pazarındaki aktif katılımı dikkate alındığında, Maersk'i önümüzdeki yıl kapasite bazında geçerek dünyanın en büyük konteyner operatörü haline geleceği belirtiliyor.

Denizcilik sektörü piyasa araştırma kuruluşu Alphaliner verilerine göre, iki şirket şu anda 225.000 TEU'luk bir kapasite farkına sahip. Maersk, toplam 4.121.964 TEU'luk 709 gemi işletiyor. MSC ise 3.897.002 TEU'luk 588 gemi işletiyor.

Aktif yeni inşa programına ek olarak, MSC aynı zamanda ikinci el gemi alımı gerçekleştiriyor. Maersk'in filo genişletme stratejisi ile sipariş defterleri karşılaştırdığında ve net tonaj söz konusu olduğunda MSC'nin 2022'deki en büyük konteyner hattı olabileceği söyleniyor.

Alphaliner'e göre, MSC'nin hattı daha da büyüyebilir, çünkü birkaç yeni geminin MSC filosuna henüz onaylanmayan uzun vadeli kiralama kapsamında katılacağına inanılıyor.

Öte yandan, Maersk'in yeniden karbondan arındırma konusuna ve alternatif yakıtları keşfetmeye odaklanmışken, yakın vadede büyük siparişler vermekten kaçınmaları bekleniyor. Bunun yerine, erişimlerini tedarik zinciri lojistiğine genişletmek için büyük yatırımlar yapıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER