© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

MAJ Uyardı... Mürettebat Değişikliği Krizi Devam Ederse Denizci Sıkıntısı Yaşanacak

Jamaika Denizcilik Otoritesi (MAJ), küresel mürettebat değişikliği krizinin çözülmemesi durumunda denizci sıkıntısına yol açabileceği konusunda uyardı.

MAJ, pandemi boyunca denizde sıkışıp kalan yorgun mürettebatın, başka bir uzun dönemi riske atmak yerine denizcilik sektörünü terk etmeyi seçmesi durumunda, küresel mürettebat değişikliği krizinin denizci sıkıntısına yol açabileceğini söylüyor.

MAJ genel müdürü Tuğamiral (emekli) Peter Brady, mürettebat değişikliği krizinin denizcilik endüstrisine yönelik potansiyel bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Brady, denizcilerin küresel ticaretin % 90'ını sağlamada önemli rol oynadığını vurgulayarak, "Hem iş liderlerini hem de tüketicileri acilen bilgilendirmek, eğitmek ve duyarlı hale getirmek için mutlak bir ihtiyaç söz konusu. Aylarca gemilerde mahsur kalan denizcilerin, zihinsel ve fiziksel sağlıkları açısından evlerine ve ailelerine geri dönmesi gereken kişilerden oluştuğunu vurgulamalıyız. Bunu yaparak, gemilerin güvenli bir şekilde çalışmasını, dolayısıyla hayatları ve çevreyi korumak için çok önemlidir. "

''Pek çok ülke, nüfuslarını Covid-19 salgınından korumaya odaklanıyor, bu da sınırların kapanmasına ve seyahat kısıtlamalarına neden oluyor. Bu durum denizciler açısından denizde sözleşmeli sürelerinin sonuna geldiklerinde, gemi operatörlerinin mürettebat değişikliği gerçekleştirme becerilerini ciddi şekilde etkilemiştir.''

IMO, ulusları denizcileri karada sorunsuz geçişlerini kolaylaştırmak için 'kilit işçiler' olarak sınıflandırmaya çağırdı, ancak şimdiye kadar sadece 55 ülke bunu yaptı.

Brady, endüstri liderlerinin ve yasa koyucuların durumu tartışmak için tekrar bir araya gelmesi gerektiğini söylüyor.

Brady, Uluslararsı Denizcilik Örgütü, Uluslararası Çalışma Örgütü, Uluslararası Deniz Ticaret Odası gibi endüstri kuruluşlarının, mürettebat değişikliği konusunda zorlayıcı olması gerektiğini söylüyor.

Wilhelmsen Ship Management CEO'su Carl Schou ise , "Bu salgının etkileri, denizcilerin gelecekte işi bırakmaları açısından çok zararlı olur" diye uyardı.

Fleet Management Limited şirketinin kıdemli başkanı Kishore Rajvanshy ise, "Hiç şüphem yok, bunun yakın gelecekte sektöre katılan mürettebatın da kalitesi üzerinde uzun vadeli bir etkisi olacak" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER