© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Mar De Ons, İkinci Yeni Yapıyla Tasarımı Onaylıyor

Incat Crowther, ikinci bir Incat Crowther 32'nin İspanyol feribot operatörü Mar de Ons'a teslim edildiğini duyurdu.

Kendi adını taşıyan yeni gemi  Mar de Ons, Astilleros Armon'un Burella tersanesinde inşa edildi ve başarılı  Mar de Cies ile neredeyse aynı . Mar de Cies de Incat Crowther tarafından tasarlandı ve 2019'dan beri faaliyette.

Mar de Ons, Mar de Cies'i geliştirirken  , çok sayıda yolcuyu Mar de Ons'un ağı içinde herhangi bir yere taşıyabilecek bir gemi oluşturmak için Incat Crowther ile yakın bir şekilde çalıştı. Sonuç, düşük bakım gerektiren verimli, ancak sağlam bir gemidir.

Mar de Ons'un son tasarımı,  Mar de Cies'inkiyle neredeyse aynı  . Gemiler,  Mar de Ons'taki müşteri deneyimine yönelik bazı iyileştirmelerle ortak yapısal bileşenleri ve tasarım öğelerini paylaşıyor . Mar de Ons'un tasarımındaki en önemli değişiklik  , pruvaya bakan ön koltuklar da dahil olmak üzere ek koltuklara izin veren üst güvertenin yeniden yapılandırılmasıdır.  Ek üst güverte kapasitesi , 394 yolcu taşıma kapasitesine sahip Mar de Ons ile kapasitede genel bir azalma olmadan ana güverteye tekerlekli sandalye alanlarının eklenmesine izin verir  .

Yeni gemi, Astilleros Armon'un baştan sona yüksek kaliteli yolcu olanaklarıyla birlikte yüksek standartta iç donanım sunma becerisini bir kez daha gösteriyor. Kabinin tüm uzunluğu boyunca tam derinlikte pencerelerin yerleştirilmesiyle ana güverte görünümünden görünüm de iyileştirildi. Ana güvertede büyük bir büfe bulunurken, masalarda oturma da sağlandı.

Mar de Ons'un yoğun rotalarında operasyonel verimliliği artırmaya yardımcı olacak yolcu akışı, çok sayıda geniş merdiven ve geminin her iki güvertesine erişim seçenekleriyle kolaylaştırıldı. Tasarım aynı zamanda Mar De Ons'un Vigo Körfezi ve Pontevedra çevresindeki ağlarında karşılaştığı çeşitli tersane altyapısını da açıklıyor. Biniş, kıç platformları, ana güverte kapıları (kıç orta ve ileri) ve ayrıca ön güverte üzerinde pruva yüklemesi dahil olmak üzere çeşitli yüksekliklerde birden fazla konumda yapılır. Geminin ekstremiteleri, düzenli yanaşma manevralarını kolaylaştıracak şekilde uyarlanırken, özel usturmaça da kuruldu.

Tasarım, sığ rıhtımlara erişim sağlamak için düşük bir pervane taslağına ve ayrıca yalnızca verimli olmakla kalmayıp aynı zamanda sağlam ve çalışma sırasında az bakım gerektirdiğini kanıtlamış bir alüminyum gövdeye sahiptir. Her iki gemi de 29 deniz mili azami hıza ulaşma kapasitesine sahipken,  Mar de Cies  mütevazı bir motor yükünde 25 deniz milinde güvenilir bir şekilde çalışarak çok düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

Güvenlik uyumluluğu, en iyi sonucu elde etmek için İspanyol bayrağı makamlarıyla işbirliğini içeren bir süreç olan en son AB düzenlemelerine uygun olarak sağlanmaktadır.

Mar de Cies'in başarısıyla  , operatör doğal olarak takipte Incat Crowther ve Astilleros Armon ile çalışmayı seçti. Sonuç, işlevsellik, operasyonel verimlilik ve düşük yakıt kullanımı açısından ödülleri toplayan tamamen özelleştirilmiş bir tasarım çözümüdür.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER