© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Marco Polo, çerçeve anlaşması İmzaladı

Marco Polo Marine, inşa ettiği yeni inşa işletmeye alma servis operasyon gemisi (CSOV) için Vestas ile çerçeve anlaşması imzaladı

Anlaşma, Marco Polo Marine'in Tayvan merkezli yan kuruluşu PKR Offshore Co Ltd ile Vestas Taiwan Co Ltd arasında geminin konuşlandırılmasına ilişkin Aralık 2022'de imzalanan mutabakat zaptının nihai halini oluşturuyor .

110 kişiye kadar barındırabilecek CSOV, yıllık minimum kullanım taahhüdüne bağlı olarak üç yıllık bir süre boyunca Asya Pasifik bölgesindeki rüzgar santrallerinde konuşlandırılacak.

Gemi şu anda Endonezya'nın Batam kentindeki Marco Polo Tersanesi'nde inşa ediliyor ve 2024 yılının ikinci yarısında Doğu Çin Denizi'nde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Eylül 2022'de Marco Polo Marine, Asya'daki açık deniz rüzgar endüstrisinden gelen destek gemilerine yönelik artan talebi karşılamak için bir CSOV inşa etme, sahip olma ve işletme planını açıkladı .

83 metrelik gemi, Asya'da tasarlanan ilk CSOV olacak ve işe giden bir iskele ve 3 boyutlu hareket dengelemeli bir vinçle donatılacak. Ayrıca karbon emisyonlarını azaltacak hibrit tabanlı enerji depolama sistemlerine de sahip olacak.

Marco Polo Marine CEO'su Sean Lee, "Bölgenin açık deniz rüzgar endüstrisinden gelen destek gemilerine yönelik artan talebi karşılama çabalarımızda kritik bir dönüm noktasına işaret eden Vestas ile ortaklığımızın resmileştiğini bugün duyurmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER