© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Marshal Shaposhnikov Fırkateyni Deniz Testlerine Başlıyor

Rus Donanmasında Marshal Shaposhnikov fırkateyni deniz testlerine başlıyor

Modernize edilen Marshal Shaposhnikov fırkateyni testler için denize açılıyor

Rus Donanması basın ofisi tarafından yapılan açıklamada pasifik filosunda bulunan Kalibr ve Urran seyir füzelerini taşıma kapasitesine sahip Marshal Shaposhnikov fırkateyninin modernizasyon çalışmalarının ardından deniz testleri için Japon Denizine gönderildiği bildirildi.

Basın ofisinden yapılan açıklamada, Dalzavod gemi onarım merkezi personeli ve uzmanları, maksimum hız dahil olmak üzere çeşitli modlarda geminin ana sevk ünitesi, sistemleri ve mekanizmalarının çalışmasının kontrol ve test edildiği belirtildi. Deniz testlerinin sonraki aşamalarında gemiye konuşlandırılan Ka-27 helikopterlerinin güverteye kalkış ve inişlerinin gerçekleştirilmesine ilişkin testlere yönelim olacak.

Geminin modernizasyon ile bakım, onarım faaliyetleri Rus Vladivostok Dalzavod gemi onarım merkezinde yapılmaktadır. Marshal Shaposhnikov fırkateyni, büyük bir denizaltı savunma harbi gemisi olarak Rus Donanmasında hizmet vermiştir. Modernizasyon, Rastrub-B Silex füzelerinin 3M-24/SS-N-34 gemisavar füzesini kullanan dört adet 3s-25 lançeri ile donatılmış 3s-24 rampaları ile değiştirilmesini içermektedir. Ayrıca modernizasyon kapsamında AK-100 silahlarından birinin yerine, Kalibr kara saldırısı, gemisavar ve denizaltısavar seyir füzeleri için 16 hücreli iki adet 3s-14-1155 VLS ile değiştirilmesi planlanmaktaydı.

Gelecekte Marshal Shaposhnikov fırkateyninin, Tsirkon hipersonik füzelerini taşıma kapasitesine sahip olması amaçlanmaktadır. Modernizasyon çalışmalarının ardından, Proje 1155 ve diğer yedi geminin modernizasyonun tamamlanması planlanmaktadır. Marshal Shaposhnikov fırkateyninin, bu yılın sonuna kadar Pasifik Filosuna yeniden katılması beklenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER