© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Marshall Adaları'na gemi söküm izni

Marshall Adaları, Gemilerin Güvenli ve Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümüne ilişkin Hong Kong Uluslararası Sözleşmesi, 2009'a ( Hong Kong Sözleşmesi ) taraf oldu

Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Gemilerin Güvenli ve Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümüne İlişkin Hong Kong Uluslararası Sözleşmesini kabul etmesinden bu yana 14 yılı aşkın bir süre geçti, sözleşme başarıyla onaylandı ve yürürlüğe girdi.

IMO'dan yapılan açıklma şöyle

Marshall Adaları, Gemilerin Güvenli ve Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümüne ilişkin Hong Kong Uluslararası Sözleşmesi, 2009'a ( Hong Kong Sözleşmesi ) taraf olmuştur, 26 Haziran 2025 tarhinden itibaren yürürlüğe girecek

Marshall Adaları Cumhuriyeti Denizcilikten Sorumlu Komiser Yardımcısı Bay Nicholas Makar, katılım belgesini Londra'daki IMO Genel Merkezinde IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez'e teslim etti (18 Ocak).

Gemilerin Güvenli ve Çevreye Duyarlı Geri Dönüşümüne İlişkin Hong Kong Uluslararası Sözleşmesi ( Hong Kong Sözleşmesi)   26 Haziran 2025'te yürürlüğe girecektir.

Hong Kong Konvansiyonu, 2009 yılında Çin'in Hong Kong kentinde düzenlenen diplomatik konferansta kabul edildi. Gemilerin operasyonel ömürlerini tamamladıktan sonra geri dönüştürülmelerinde insan sağlığına gereksiz riskler oluşturmamasının sağlanması amaçlanıyor, güvenlik ve çevreye. İlgili atık akışlarının güvenli ve çevreye duyarlı bir şekilde sorumlu yönetimi ve bertarafı da dahil olmak üzere, gemi geri dönüşümüyle ilgili tüm çevre ve güvenlik hususlarını ele alan "beşikten mezara" konseptini benimsiyor.

Sözleşme, gemi sahipleri, tersaneler, gemi geri dönüşüm tesisleri, bayrak devletleri, liman devletleri ve geri dönüşüm devletleri de dahil olmak üzere ilgili tüm taraflara sorumluluklar ve yükümlülükler yüklemektedir.

Hong Kong Sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte geri dönüşüme gönderilecek gemilerin, Tehlikeli Madde Envanteri bulundurması zorunlu olacak. Yetkili Makamlar tarafından yetkilendirilen gemi geri dönüşüm tesislerinin, geri dönüştürülecek her bir gemiye özel bir Gemi Geri Dönüşüm Planı sunması gerekecektir. Ek olarak, Hükümetlerin kendi yetki alanları altındaki geri dönüşüm tesislerinin Sözleşmeye uygun olmasını sağlamaları gerekecektir.


Hong Kong Konvansiyonu statüsü
Hong Kong Konvansiyonu'nun şu anda aşağıdaki sözleşme tarafları bulunmaktadır: Bangladeş, Belçika, Kongo Cumhuriyeti, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Fransa, Almanya, Gana, Hindistan, Japonya, Liberya, Lüksemburg, Malta, Marshall Adaları, Krallık Hollanda, Norveç, Pakistan, Panama, Portekiz, São Tomé ve Príncipe, Sırbistan, İspanya ve Türkiye.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER