© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Membran LNG Bunker Gemisi teslimi

Seatrium, Singapur'un İlk Membran LNG Bunker Gemisini Teslim Ediyor

Seatrium, grup tarafından yerel olarak inşa edilen Singapur'un ilk membranlı LNG bunker gemisi Brassavola'yı, Mitsui OSK Lines'ın (MOL) yüzde yüz iştiraki olan Indah Singa Maritime'ın sahibine teslim etti.

Teslimatın ardından Brassavola, Singapur Limanı'ndaki LNG bunkerini tedarik etmek üzere Pavilion Energy tarafından kiralanacak.

Şubat 2024'te faaliyete geçmesi beklenen gemi, Pavilion Energy ile yapılan uzun vadeli anlaşma kapsamında müşterilerine hizmet vermek üzere TotalEnergies Marine Fuels tarafından da konuşlandırılacak.

116,5 metre uzunluğa ve 22 metre genişliğe sahip olan Brassavola, daha iyi yakıt ikmali devri ve gelişmiş operasyonel özellikler için saatte 2.000 m3'e kadar yükleme ve yakıt ikmali hızı için en son teknolojiyi, kütle akış ölçümünü ve çevrimiçi gaz kromatografi sistemlerini içerir. yeterlik.

Brassavola, daha temiz ve daha düşük karbonlu operasyon için geminin deniz LNG'si ile çalışmasına olanak tanıyan çift yakıtlı motorlar kullanıyor. Seatrium'a göre geminin gelişmiş yeniden sıvılaştırma teknolojisi aynı zamanda daha verimli kaynatma gazı yönetimine olanak tanıyor ve bu da karbon emisyonlarını azaltıyor.

LNG bunker gemisinde ayrıca daha düşük iç basınç, sıcaklık ve kaynama oranına sahip iki adet GTT Mark III Flex membran tankı bulunuyor; bu tankların daha fazla tank dayanıklılığı, daha güvenli yakıt transfer işlemleri ve buharlaşma yoluyla kargo kaybını azalttığı söyleniyor.

İkiz membranlı tanklar, nakliye sırasında daha büyük kargo taşıma kapasitesi ve daha fazla yakıt verimliliği sağlamak üzere daha hafif ve yerden tasarruf sağlayacak şekilde optimize edilmiştir.

"Brassavola'nın tamamlanması, Singapur'da LNG gibi daha temiz ve karbonu giderilmiş yakıtların kullanımına geçişte ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır. Brassavola'yı çok yakında operasyonlarda görmeyi, LNG ikmalinde yeni standartlar belirlemeyi ve Singapur'un bir lider olarak konumunu daha da güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. MOL Genel Müdürü Kazuya Hamazaki, "küresel LNG yakıt ikmali merkezi" dedi.

Pavilion Energy Singapur Merkezi Bölüm Başkanı Malcolm Lim, "Singapur'un ilk membranlı LNG Bunker Gemisi Brassavola'nın teslimatı, Pavilion Energy'nin karbondan arındırma yolculuğu için dönüştürücü bir adımı temsil ediyor ve daha sürdürülebilir bir denizcilik endüstrisinin önünü açıyor" diye ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER