© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Metanol RoRo Gemileri siparişi

Smyril Line, CIMC Raffles'ta Metanol Hazır RoRo Gemileri Sipariş Etti. Çin'deki CIMC Raffles tersanesi ile iki yeni araç taşıyıcı geminin inşası için sözleşme imzaladığını duyurdu.

Ro-ro gemilerinin her biri 190 metre uzunlukta olacak ve römorklar için 3.300 şerit metre olacak. Kuzey Atlantik'te yıl boyunca denize elverişlilik sağlamak üzere gemi mimarları Knud E. Hansen ile yakın işbirliği içinde tasarlandılar. 

Smyril Line, 2026'dan itibaren Avrupa, Faroe Adaları ve İzlanda arasında bir rota işleterek gemileri mevcut ağında hizmete almayı planlıyor.

Şirketin mevcut filosuyla karşılaştırıldığında yeni inşa edilenler, taşınan ton başına önemli ölçüde daha az emisyon salacak. Gemiler bir batarya sistemi ve kıyı gücü imkanıyla donatılacak, bu da liman operasyonlarının emisyon olmadan yürütülebileceği anlamına geliyor. Gemiler aynı zamanda e-metanolle yola çıkmaya da hazırlanacak.

Smyril Line CEO'su Jens Meinhard Rasmussen, "Artık Kuzey Atlantik'teki emisyonları azaltmaya yönelik kendimize yeni ve daha büyük hedefler koymanın zamanı geldi" dedi. "Şirketin ana hedefi, hem yolcuların hem de kargonun güvenli ve güvenilir bir şekilde taşınmasını sağlamak ve Kuzey Atlantik çevresini dünyanın geri kalanına bağlamaktır. Yeni gemilerle, geleceğe hazır olmayı ve şirketi daha yeşil bir enerjiye doğru yönlendirmeyi vurguluyoruz. çözüm ve denizcilik sektörünün yeşil geçişini destekleyerek filo yenilememizde karbondan arındırma hedeflerine doğru Smyril Line'ın önünü açıyoruz.

"Aynı zamanda şu ana kıyasla çok daha az enerji tüketimiyle çok daha fazla miktarda kargo taşıyacağız. Enerji tasarrufu en az %60 olacak. Bu, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedeflerimize ulaşmamız açısından önemli bir adım. müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunabiliyoruz.

"1982'den bu yana Kuzey Atlantik'te rotalar işletiyoruz. Bu sadece dünyanın en uzun ro-ro ve ro-pax rotalarından biri değil, aynı zamanda muhtemelen en zorlu yelken koşullarına sahip olan rota. Rotamız hem gemiye hem de mürettebata büyük talepler getiriyor ve bu nedenle gemileri bunu göz önünde bulundurarak tasarladık."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER