© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Metanol-Yeni Inşa Anlaşmasını imzaladı

MPCC, Unifeeder Ile Metanol-Yeni Inşa Anlaşması Ve Tüzüğünü Imzaladı.

Oslo merkezli MPC Container Ships (MPCC), karbondan arındırma yolculuğunda stratejik filo yenileme girişimlerinde bulunuyor.

En son hamlelerinden biri, 1.250 TEU'luk çift yakıtlı metanol yeni binasının inşası için Unifeeder ile ortak bir yatırımla ortaklık kurması oldu.

2026 sonlarında teslim edilmesi planlanan bu gemi, teslimat sonrasında Unifeeder ile 7 yıllık bir zaman kiralama anlaşması kapsamında olacak ve bu da kalıntı değer risklerini önemli ölçüde azaltacak.

MPCC'nin iddia ettiği gibi, bu yatırımın yapısı "MPCC'nin uzun vadeli hissedar değerini korurken karbon emisyonlarını azaltma konusundaki kararlılığının altını çiziyor."

Bu arada şirket, çeşitli charter müşterileriyle ortak yenileme anlaşmaları imzaladı.

Bu anlaşmalar kapsamında, hem kiracı hem de MPCC, gemilerin zaman kiralama sözleşmelerinin uzatılmasının ardından yenileme yatırımlarının maliyetlerini paylaşacak.

MPCC'nin açıklamasında "Bu işbirlikçi çaba, açık charter pozisyonlarını azaltıyor, 2024 ve sonrası için sözleşme kapsamını artırıyor ve MPCC'nin stratejik hedeflerine uygun olarak filonun genel verimliliğini artırıyor" dedi.

Bu yılın başlarında MPCC, Hamburg Commercial Bank (HCOB) ile 100 milyon dolarlık dört yıllık yeni bir döner kredi tesisi anlaşması imzaladı.

Oslo merkezli nakliye şirketi, tesisi "cazip şartlarda" güvence altına aldığını söyledi.

Bildirildiği üzere, yeni döner kredi olanağı 14 gemi tarafından güvence altına alınmış olup, daha önce eski finansman olanaklarına dahil olan 9 geminin önemli miktarda teminatı serbest bırakılarak filoya 38 borçsuz gemi kazandırılmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER