© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

MSC, 5 Konteyner Gemisi Daha Aldı

İtalya-İsviçre merkezli uluslararası nakliye şirketi Mediterranean Shipping Company (MSC), ikinci el gemi alımlarıyla, filosunu genişletmeye devam ediyor.

Splash'in haberine göre, son 10 ayda 60'a yakın ikinci el gemi satın alan İtalya-İsviçre merkezli uluslararası nakliye şirketi Mediterranean Shipping Company (MSC), ikinci el gemi pazarındaki aktif katılımı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Merkezi Londra'da bulunan nakliye şirketi Clarksons, MSC'nin 5 konteyner gemisi daha satın aldığını duyurdu. Clarksons, MSC'nin Borealis Maritime'ın 2005 yapımı 2,474 teu 'Bomar Resolve' gemisini henüz açıklanmayan bir fiyata ve Temas Line'ın 2002 yapımı 2,475 teu'luk 'Spring Mas' gemisini 29 milyon dolara satın aldığını bildirdi.

Ek olarak Clarksons , MSC'nin bu ayın başlarında Reederei Nord Klaus E Oldendorff'un 2003 yapımı 2,478 teu 'Nordbaltic' gemisini , Awilco'nun 2010 yapımı 4,250 teu 'Alabama'sını ve Borealis Maritime'ın 2010 yapımı 4.431 teu 'Schubert' gemisini satın aldığını da aktardı.

Alphaliner verilerine göre, yakın tarihli bir raporda, 'MSC'nin sahip olduğu filonun geçtiğimiz aylardaki olağanüstü genişlemesi, konteyner taşımacılığı tarihinde eşi benzeri görülmemiş, hiçbir taşıyıcının ikinci el gemi pazarını bu kadar büyütmediği' aktarıldı.

Önemli sipariş defterleri ile MSC, Danimarka merkezli dünyanın en büyük konteyner hat operatörü Maersk'i geçme yolunda ilerliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER