© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

MSC Anastasia'nın Mürettebat Değişikliği Çilesi Sona Erdi

Eylül ayından bu yana Çin kıyılarında mahsur kalan 'MSC Anastasia' gemisindeki mürettebat değişikliği çilesi sona eriyor.

Eylül ayından bu yana Çin kıyılarında mahsur kalan MSC Anastasia, aylarca engellenen girişimlerin ardından nihayet mürettebat değişikliği için Japonya'ya gidiyor.

Mediterranean Shipping Company (MSC), diğer düzinelerce gemi gibi Caofeidian limanı yakınlarında sıkışıp kalan 'Anastasia' için aylardır acil bir mürettebat değişikliği çözümü çağrısında bulunuyordu.

MSC yaptığı açıklamada, "sorunu etkili bir şekilde çözdüğünü" ve bir insani krizden kaçındıklarını söyledi.

Anastasia, Çin'in Avustralya kömür ithalatını etkili bir şekilde yasakladığı için Kuzeydoğu Çin açıklarında aylarca mahsur kalan düzinelerce dökme yük gemisinden biriydi. MSC, geminin siyasi ve ticari belirsizliğe yakalandığını söyledi.

MSC, gemi ve kargosunun kontrolünü elinde bulunduran gemi kiralayan ve ticari tarafları, Çin sularına varmadan önce ve yine Çin'in Caofeidian Limanı'nın dışında demirlemişken çeşitli yerlerde mürettebat değişikliğine izin vermeye ikna etmeye çalışmıştı , ancak Covid- 19 koruma önlemleri, Çin'de normalde mevcut olan birçok seçeneği de kapattı.

MSC, mürettebata gerekli rahatlamayı sağlamanın ve gemi kiralayıcılarının ihtiyaç duyabileceği şekilde geminin hizmete devam etmesini sağlamanın en hızlı ve en verimli yolu olarak Japonya seçeneğini önceliklendirdiğini sözlerine ekledi.

MSC, çoğu Hint uyruklu 18 denizcinin 10 Şubat'ta Japonya'da gemiden ineceğini söyleyerek, ''Şimdiki önceliğimiz onları evlerine götürebilmek. Ancak, Japonya'daki ve kendi ülkelerindeki yetkililerin gerektirdiği şekilde Covid-19 önlemlerine tabi olmaya devam edeceklerdir ”dedi.

Bir Denizci İntihara Teşebbüs Etmişti

MSC Anastasia gemisindeki Hintli bir denizci, Hindistan'daki ailesinin yanına dönemediği için intihara teşebbüs etmişti.

Çin sularında mahsur bırakılan denizcilerden biri, hasta eşiyle ilgilenmek için Hindistan'a dönme izni reddedildiğinden bileklerini keserek intihara teşebbüs etmişti.

Gemide kalma süresi sözleşmeli beş aydan 13 aya uzatılmış olan 47 yaşındaki denizci, Aralık ayına kadar ailesinin yardımına gitmek için izin almaya çalışıyordu, çaresizlik içinde kalan denizci intihar etmeye kalkıştı, diğer mürettebat üyeleri tarafından kurtarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER