© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

MSC Cruises, MSC Seashore'u Teslim Aldı

İsviçre merkezli kruvaziyer hattı MSC Cruises, yeni amiral gemisi MSC Seashore'u düzenlenen törenle teslim aldı. MSC Seashore, İtalya'da şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük yolcu gemisi olma özelliğini taşıyor.

En yeni nesil çevre teknolojileri ve ekipmanına sahip olan gemi, İtalyan gemi inşa devi Fincantieri tarafından inşa edildi.

339 metre uzunluğunda, 5.632 yolcu kapasiteli, EVO sınıfı gemi ayrıca, COVID-19 güvenli operasyonları desteklemek için virüslerin ve bakterilerin %99'unu ortadan kaldırması beklenen “Güvenli Hava” UV-C lambalı hava temizleyici teknolojisi ile donatılmıştır.

MSC Cruises, çevre dostu teknolojilere yatırım yaparak, 2050 yılına kadar net karbon nötr operasyonlar gerçekleştirmeyi hedefliyor.

MSC Seashore, Akdeniz'deki ilk seferine Cenova, Napoli, Pompeii, Messina, Valletta, Barselona ve Marsilya'da başlayacak.

Kuzey Amerika'daki ilk seferini Kasım 2021'de Miami'de yapacak.

MSC Seashore'un kardeş gemisi 'MSC Seascape' ise şu anda Fincantieri Monfalcone tersanesinde yapım aşamasında ve geminin 2022'nin sonlarında hizmete girmesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER