© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

'MSC Messina' Gemisinde Yangın: 1 Ölü

İtalya-İsviçre merkezli uluslararası nakliye şirketi Mediterranean Shipping Company (MSC) tarafından işletilen 'MSC Messina' konteyner gemisi, Kolombo'dan Singapur'a giderken alev aldı, bir mürettebat üyesi hayatını kaybetti.

Sri Lanka Liman İdaresi'ne (SLPA) göre, Liberya bandıralı gemi, makine dairesinde dumanların yükselmesinin ardından 25 Haziran'da tehlike bildirerek MRCC bildirimi yayınladı.

Ayrıca, Hint Sahil Güvenlik, sıkıntılı geminin 28 mürettebat üyesiyle seyahat ettiğini ve Sri Lanka kıyılarından 480 deniz mili uzakta seyrederken yangının çıktığını aktardı.

Gemi, Kolombo Limanı'nda 2.000 konteyneri boşaltmıştı. Singapur'da tahliye için sadece 38 konteyner taşıyordu.

SLPA, mürettebatın yangını söndürmek için karbondioksit kullandığını ve yangının kontrol altına alındığını, ancak dumanın hala yayıldığını bildirdi.

Bu arada, Panama bandıralı 14.000 TEU'luk konteyner gemisi MSC Deila'nın civarda seyir halinde olduğu ve yardım etmek için hazır beklerken, bir kurtarma römorkörünün de geminin yanına ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

300 metre uzunluğundaki konteyner gemisi MSC Messina, 1995 yılında Japon Mitsubishi Heavy Industries tarafından inşa edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER