© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Mürettebatının Tamamı Kadınlardan Oluşan 'Swarna Krishna' Gemisi Sefere Çıktı

Dünya denizcilik tarihinde ilk kez mürettebatının tamamının kadınlardan oluştuğu 'MT Swarna Krishna' isimli gemi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sefere çıktı.

Hindistan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir farkındalık yarattı. 'MT Swarna Krishna' isimli bir tankerin mürettebatının tamamını kadınlardan oluşturdu. Gemi, Hindistan'ın en büyük konteyner limanı olan Jawaharlal Nehru Port Trust'tan (JNPT) yola çıktı.

Hindistan Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı'na göre bu, dünya denizcilik tarihinde ilk kez bir geminin tüm kadın subaylar tarafından ilk kez denize indirilmesi olayıdır.

Yolculuğun zamanlaması Dünya Kadınlar Günü ile aynı zamana denk getirildi ve ülke daha fazla kadını denizcilik mesleğine teşvik etmek için çalışıyor.

2010 yapımı MT Swarna Krishna adlı LR1 tankeri, Shipping Corporation of India'ya (SCI) ait.

Hareketin, denizciliğin erkek egemen bir kariyer olduğu algısında büyük bir değişikliği tetiklemesi ve daha çeşitli bir imaj yaratması bekleniyor.

Dünya denizlerinde yelken açan 1,2 milyon denizciden yalnızca % 2'sini kadınlar oluşturuyor.

Kadınlar denizde birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Gemilerde ve yönetim kurullarında üst düzey rol üstlenen kadınlarla son 30 yılda denizcilik sektöründe çok fazla ilerleme kaydedilmiş olsa da, kadınlar aslında sektörde hala görünürlükten yoksunlar.

Bununla birlikte, denizcilik mesleği, özellikle küresel salgın ve devam eden mürettebat değişikliği krizi nedeniyle çekiciliğini kaybetmeye devam ederken, yetenekleri her iki cinsiyetten de sektöre çekmek her zamankinden daha önemli görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER