© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Natavan" ve "Resul Rza" gemileri Türkiye'de tamirde

ASCO başkanı, Türkiye'de "Natavan" ve "Resul Rza" gemilerinde yürütülen onarım çalışmalarının gidişatıyla ilgilendi.

"Azerbaijan Khazar Maritime Shipping" CJSC (ASCO) Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Valiyev, Türkiye'ye yaptığı iş gezisi sırasında, "Gürdesan" tersanesinde onarılan "Natavan" ve "Rasul Rza" evrensel kuru yük gemilerini ziyaret etti. Altınova/Yalova bölgesinde.

Gemi mürettebatıyla bir araya gelen Rauf Valiyev, onların çalışma koşulları, günlük sorunları ile ilgilendi, fikir ve önerilerini dinledi.

Daha sonra başkan, gemilerde gerçekleştirilen onarım sürecinin gidişatı hakkında bilgi aldı.

Başkana, "Natevan" kuru yük gemisinin revizyonu kapsamında ana ve yardımcı motorların, diğer tüm makine ve mekanizmaların onarıldığı söylendi. Ayrıca gemiye yeni şartlara uygun balast suyu temizleme cihazı monte edilerek ilgili sözleşme şartlarına uygun hale getirildi. Geminin su altı ve su üstü kısımları temizlenmiş, bazı su altı kısımlarında ise hasarlı alanlar tamamen değiştirilmiştir. Ayrıca MARPOL Sözleşmesi Ek 4'ün yeni şartı uyarınca geminin yakıt hattında da gerekli değişiklikler yapıldı.

Rauf Valiyev, "Rasul Rza" kuru yük gemisinin tersane onarımlarının gidişatıyla da ilgilendi. Burada onarım kapsamında gemide çok sayıda çalışma yapıldığı bildirildi. Böylece su altı ve yüzey kısımları temizlenip boyandı. Tersanede onarım çalışmaları devam etmekle birlikte ana ve yardımcı makinelerde büyük onarımlar yapılarak, balast suyu temizleme cihazı devreye alındı.

Genel olarak yabancı limanlara serbest ve engelsiz erişimin sağlanması amacıyla gemilerin onarımı sırasında sağlanamayan diğer tüm mekanizmalar da dikkate alındı. Böylece hem "Natevan" hem de "Rasul Reza" gemilerinde bahsedilenlerin yanı sıra kargo vinçleri, yaşam alanları, kurtarma ekipmanları, yangın söndürme cihaz ve sistemleri, balast ve kurutma sistemleri, basınçlı hava sistem ve mekanizmaları da onarılarak devreye alındı. iyi durumda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER