© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Ningbo Meishan Terminali'nde Operasyonlar Yeniden Başladı

Çin'in Ningbo-Zhoushan Limanı, Meishan Terminali'nde operasyonlar yeniden başladı.

Çinli yetkililer iki hafta kısmi kapanmanın ardından Meshian terminalindeki operasyonların yeniden başladığını duyurdu.

Çin, ülkede Şangay'ın ardından en yoğun ikinci, dünyada ise en yoğun üçüncü liman olan Ningbo-Zhoushan Limanı, Meishan Terminali'nde bir personelin Covid-19 test sonucunun pozitif çıkmasının ardından operasyonların askıya alındığını duyurmuştu.
Liman operasyonlarının yeniden başladığı, önümüzdeki hafta boyunca hızlanması ve ay sonunda ise tamamen eski haline dönmesi bekleniyor.

Terminaldeki operasyonların askıya alınması Yantian'daki tıkanıklık krizini yeniden canlandıracağı düşünülüyordu. Mayıs ayı sonlarında Yantian Uluslararası Konteyner Terminali, birkaç işçide koronavirüs tespit edilmesi sonrasında kısmi olarak kapatılmıştı. Bölgesel yönetimin karantina kurallarının iş gücünde azalmaya neden olmasıyla birlikte tesiste çeşitli zorluklarla karşılaşılmıştı. Limandaki tıkanıklık ve gecikmeler dünya ticaretinde krize neden olmuş, çevredeki limanların da etkilendiği krizde teslimatlarda gecikmeler yaşanmıştı. Ancak Ningbo'daki kapanmanın, Yantian Uluslararası Konteyner Terminali'nin (YICT) kapanması kadar büyük bir etki yaratmayacağı belirtiliyor.

Ningbo-Zhoushan'da operasyonlar iki hafta aranın ardından başlasa da Çin'in başka yerlerinde COVID-19 vakaları ortaya çıkmaya devam ediyor. 20 Ağustos'ta, Şanghay'daki Pudong Uluslararası Havalimanı kargo terminalinde, iki işçinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi. Bu terminalin kapatılması Çin'in tedarik zinciri üzerinde ek baskı oluşturuyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER