© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Norveç Armatörler Birliği'nin Yeni Başkanı Synnve Seglem Oldu

Norveç Armatörler Birliği'nin (NSA) yeni başkanı Synnve Seglem oldu.

Knutsen OAS Shipping'in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Synnve Seglem, Norveç Armatörler Birliği'nin (NSA) yeni başkanı oldu. Odfjell'i temsil eden Harald Fotland ise, başkan yardımcısı seçildi.

Son iki yıldır Norveç Armatörler Birliği'nin başkan yardımcılığını yürüten Seglem yeni görevi ile ilgili, 'Denizcilik sektörü, en heyecan verici ve ileriye dönük sektörlerden biri. Norveç Armatörler Birliği'nin yeni başkanı olarak bu heyecan verici görevi üstlenmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Nakliye, önümüzdeki yıllarda büyük değişikliklerle karşı karşıya kalacak, hem yeni çözümler geliştirmemize hem de aynı zamanda uluslararası alanda rekabetçi olmamıza olanak tanıyan politikalar ve araçlar geliştirmeliyiz' dedi.

Seglem, 'Norveç Armatörler Birliği'nin %40'ının kadın olduğu bir yönetim kuruluna sahip olduğumuz için gururluyum ve önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla kadını sektöre kazandırmak ve sektörde kalmaya motive etmek için bilinçli bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Yönetim pozisyonlarında ve yönetim kurulu pozisyonlarında daha fazla kadın mevcut olacak” dedi.

Seglem, 2008’de Elisabeth Grieg’in seçilmesinin ardından Norveç Armatörler Birliği’nin ikinci kadın başkanı oldu.

Geçtiğimiz aylarda da Neptune Lines'ın yönetim kurulu başkanı Melina Travlos, Yunan Armatörler Birliği'nin (UGS) 106 yıllık tarihinde ilk kadın başkanı seçildi. Peter Döhle Schiffahrts'ın genel müdürü Gaby Bornheim ise, Alman Armatörler Birliği'nin (VDR), 114 yıllık tarihinde ilk kadın başkanı seçilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER