© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

On Yıl Sonra İlk Kez Aydınlatıldı (VİDEO)

150 Yıllık Tarihi Florida Keys Deniz Feneri On Yıl Sonra İlk Kez Aydınlatıldı

Sonar, GPS ve diğer teknolojiler kullanılmaz hale gelmeden çok önce, bir zamanlar Florida Keys mercan resiflerinde gemilere rehberlik eden 150 yıllık bir işaret feneri, tarihi deniz fenerlerini kurtarmaya yönelik büyük bir ulusal çabanın parçası olarak bir kez daha parlamaya başladı. bir asırdan fazla bir süredir ABD kıyılarında bulunuyor.

Timsah Resif Deniz Feneri'ni restore etmek ve korumak için 6 milyon dolar harcayan bir İslamorada topluluk grubu, halka bu çabayı hatırlatmak için Cumartesi günü yepyeni, güneş enerjisiyle çalışan ışıklarını açtı.

Timsah Deniz Feneri'nin 1873'te tekrar aydınlatıldığını ve 2013'e kadar yanık kalmaya devam ettiğini ve daha sonra 2021'de deniz fenerinin unvanını devralan Save Alligator Lighthouse'un genel müdürü Rob Dixon'ın açıklamasına göre, daha sonra on yıl boyunca karanlık kaldı. Özgürlük Anıtı artık bir kez daha başarıyla aydınlatılıyor.

Deniz feneri, adını 1822'de resifte karaya oturan ve sular altında kalan tanınmış bir Donanma gemisi olan USS Alligator'dan alıyor.

 

Timsah ve Keys açıklarındaki beş paslı deniz feneri, gemileri bölgenin bariyer mercan resiflerinden uzak durmaları konusunda uyaran temel denizcilik navigasyon yardımcılarıydı.

Ancak günümüzün gelişmiş uydu navigasyonu, açık deniz fenerlerinin geçerliliğini yitirmesine yardımcı oldu ve Genel Hizmetler Birliği artık bu yapıları ortadan kaldırıyor.

Timsah Deniz Feneri'nin yıllar sonra oldukça korozif bir durumda kalmasından sonra stabilizasyon gerekliliklerini belirlemek amacıyla detaylı mühendislik araştırması yapıldı. 

 

Dixon, mühendislik araştırmalarının, Timsah Deniz Feneri'ni kurtarmanın altı yıla kadar süreceğini ve yaklaşık 5 ila 6 milyon dolar civarında bir tutarın olacağının belirlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Toplumda projeye yardım etmek istemeyen kimsenin bulunmadığını söyledi.

Dixon, yaklaşık 215.000 $'ı Monroe İlçesi Turist Geliştirme Konseyi'nden olmak üzere yaklaşık 500.000 $ toplanarak bağış toplama çalışmalarının devam ettiğini ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER