© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Panama Kanalı için 10 yeni römorkör

Panama Kanalı İdaresi, Güney Avrupalı ​​büyük bir gemi yapımcısından 10 römorkör sipariş etti

İlk 10 römorkör için 150 milyon ABD Doları tutarındaki sözleşme, kanal idaresinin gemi elleçleme yeteneklerini artırma ve filosunu modernleştirme arayışı nedeniyle Ekim ayı sonunda kabul edildi.

Hollanda'daki büyük bir denizcilik fuarındaki kaynaklar, Riviera Maritime Media'ya, Astilleros Armón'un bu çoklu römorkör yeni inşa sözleşmesini Türk tersaneleri ve küresel römorkör inşa grubunun rekabetini geride bırakarak kazandığını söyledi.

Kesin sözleşme kapsamında, İspanya'nın Navia kentinde her biri ortalama 15 milyon ABD Doları karşılığında 70 tonluk çekme kuvvetine sahip 10 römorkör üretilecek. Bu 30 metrelik römorkörler, gemilerin çekilmesinden ve Panama limanlarına yanaşmalarından ve kanaldan geçerken emisyonları azaltmak için hibrit elektrikli tahrik sistemine sahip olabilir.

Yeni inşa seçenekleri kabul edilirse, sözleşmenin 315 milyon ABD Dolarına çıkması bekleniyor ve her bir römorkörün maliyeti ortalama 16,5 milyon ABD Doları olacak.

Armón daha önce 70 ton çekme gücüne sahip ve toplam uzunluğu 30 m olan 14 adet traktör tipi römorkör inşa etmişti; bu römorkör Ekim 2011'de sözleşmeye bağlanmıştı ve o dönemde değeri 158 milyon ABD dolarıydı.

Panama Kanalı'nın genişletilmesi, daha büyük konteyner gemilerinin, LNG taşıyıcılarının, yolcu gemilerinin, tankerlerin ve kuru yük gemilerinin Pasifik ile Karayipler arasındaki nakliye kısayolunu kullanmasına yol açtı; bu da daha güçlü römorkörlerin ve pilot gemilerin hizmetlerini gerektirdi.

İspanya'nın önde gelen tersanelerinden Armón'un Navia, Puerto de Vega, Jarrio, Gijón, Burela'da ve Vigo'da iki üretim tesisi bulunuyor.

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Europort fuarı sırasında, gemi inşa grubunun üst düzey yöneticilerinden biri, bu tersanelerin şu anda İzlanda, Hollanda, Polonya, Portekiz ve İspanya'da bulunan yetkililer, araştırma grupları ve ticari operatörler için araştırma gemileri ve sahipler için de feribotlar inşa ettiğini söyledi. Fransa, İtalya ve İspanya. Buna İspanyol bir operatör için yeni bir LNG çift yakıtlı yolcu ve gemi feribotu da dahildir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER