© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Philly Tersanesi ve Hyundai İşbirliği

Philly Tersanesi ve HD Hyundai Heavy Industries Gelecekteki İşbirliğine Yöneliyor

ABD'li gemi yapımcısı Philly Shipyard, Inc. ve Güney Kore'nin en büyük gemi inşa grubu HD Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. (HHI), gelecekteki ABD hükümeti gemi inşası ve bakım, onarım konularında işbirliği fırsatlarını araştırmak üzere bir Mutabakat Zaptı (MOU) imzaladı. ve revizyon (MRO) projeleri.

MOU imzası, HHI Donanma ve Özel Gemi İş Birimi İcra Kurulu Başkanı Dr. Won ho Joo'nun ziyareti sırasında 12 Nisan 2024'te Philly Tersanesi'nde gerçekleşti.

Dr. Won ho Joo, “HHI'nın küresel savunma pazarındaki varlığını, hükümet ve askeri gemi inşası ve MRO işlerinde ABD şirketleriyle işbirliği yaparak daha da büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Mutabakat Zaptı'nın imzalanması, ABD Deniz Kuvvetleri Bakanı (SECNAV) Carlos Del Toro'nun, HD Hyundai Başkan Yardımcısı ve CEO'su Kisun ile Şubat ayında Güney Kore'ye yaptığı ziyaretin ardından yerli gemi inşasında ABD müttefiklerine daha fazla ortaklık çağrısında bulunmasından birkaç gün sonra geldi. Chun ile birlikte HHI'nin Ulsan'daki tersanesini gezdik.

Philly Tersanesi ile HD Hyundai arasındaki ortaklık, 22 ticari ürün tankerinin inşası sırasında tasarım ve tedarik desteği konusunda işbirliği yaptıkları 2005-2017 yılına kadar uzanıyor. Dünyanın en büyük gemi inşa şirketi ve ağır sanayi sektöründe lider olan HHI, masaya önemli bir uzmanlık getiriyor.

Philly Tersanesi Başkanı ve CEO'su Steinar Nerbovik, "Philly Tersanesi ve HD Hyundai'nin birlikte çalışma konusunda uzun ve memnuniyet verici bir geçmişi var ve ABD hükümetinin gemi inşa projeleri fırsatları konusunda HHI ile gelecekteki işbirliği fikrinden onur duyuyoruz" dedi.

Philly Shipyard, Jones Act sektöründe lider bir ticari gemi inşa şirketidir. 2000 yılından bu yana, Jones Yasası ticaretinde faaliyet gösteren okyanuslarda seyreden büyük ticari gemilerin yaklaşık yarısını inşa etmiştir. Son yıllarda tersane, Ulusal Güvenlik Çok Görevli Gemi (NSMV'ler) programı ve gri gövde onarım çalışmaları da dahil olmak üzere hükümet gemi inşa projelerine doğru genişledi .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER