© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Pire Limanı Genişliyor

Pire Limanı, Genişleyen Araç Terminalinin Açılışını Yapıyor, 20 Milyon Euro'luk Yatırım.

Araç terminalinin limanın kuzey tarafına doğru yaklaşık 40.000 m2 genişletilmesi, yeni terminalin toplam alanını 110.000 m2'ye çıkararak toplamda 5.100 araç kapasiteli araç depolama alanı yaratarak, terminalin daha da geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Pire limanı.

“RoRo – Herakleus Limanı Genişletilmesinin Tamamlanması” adlı projenin açılış töreni 6 Şubat'ta seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Yunanistan Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanı Christos Stylianides , toplam 20.000.000 Euro tutarındaki bu yatırımın tamamlanmasının ve 40.000 m2'lik alanın genişletilmesinin, Pire limanı için yeni perspektifler yaratması nedeniyle önemli bir başarı olduğuna dikkat çekti.

“Bu önemli projenin uygulanmasıyla hükümetin kalkınma ve yeniliğe yönelik stratejik kararlılığı doğrulandı. Aynı zamanda ülkemizin denizcilik dünyasındaki liderliği de güçleniyor” dedi.

Heracleous limanındaki araç terminalinin genişletilmesini, önümüzdeki aylarda ve yıllarda ülkenin liman altyapısını iyileştirmeye yönelik birçok proje takip edecek.

Pire Limanı, Avrupa'ya ihraç edilen Çin araçlarının en önemli ulaşım merkezlerinden biri haline geldi.

2023 yılında Çin araç markası “MG Motor” ve Çin'in üst düzey akıllı elektrikli araç markası “Seres”in ilk kez Yunanistan pazarına girdiğini belirtmekte fayda var.

Büyükelçi, "Çin elektrikli araçlarının Avrupa ve Yunanistan'a girişi, yalnızca Avrupa ve Yunanistan'da taşımacılığın yeşil dönüşümünü teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda Pire limanındaki roll-on/roll-off işinin hızlı gelişimini de etkili bir şekilde teşvik ediyor" dedi. Çin Halk Cumhuriyeti'nden Yunanistan'a, Xiao Junzheng .

Altyapı Bakanı Christos Staikouras , Pire'nin bugün dünyanın en hızlı büyüyen limanlarından biri olduğunu belirtti.

“PPA, ülkeye GSYİH'nın %1,56'sına eşit ekonomik değer katıyor. Bu değeri verili olarak kabul etmekle birlikte, aynı zamanda tarafların (Yunan Devleti, Cosco, Taiped) önceki yıllardaki sözleşmeye dayalı ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin deneyimlerden de yararlanarak, 2021 yılında İmtiyaz sözleşmesini şu şekilde değiştirmeye başladık: sorunsuz yürütülmesini sağlamak.

"Bu yeni, işlevsel ve dengeli sözleşmenin sonucu, bugün açılışını yaptığımız gibi araç terminalinin genişletilmesine ilişkin yatırımların hayata geçirilmesidir" diye ekledi.

PPA SA başkanı Yu Zenggang şunları söyledi : “Bugün Cosco Shipping'in Pire limanına yönelik bütünsel vizyonunun gerçekleştirilmesine yönelik bir adım daha atıldı. Araç terminalinin genişletilmesi, daha geniş bir alanda kalkınmanın itici gücü olacaktır."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER