© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Polemis, SK Shipping'den iki VLCC satın aldı

Adam Polemis'in New Shipping'in Yunan sahibi, filosuna iki adet 10 yıllık modern VLCC'yi ekleyerek ikinci el pazarına geri döndü.

Adam Polemis'in New Shipping'in altı yıl önce satın aldığı 21 yıllık bir VLCC'den 14 milyon dolar kazanmıştı. Aracı kaynaklar, şirketi Güney Koreli SK Shipping ile yapılan bir anlaşmaya bağladı; her iki gemi de zaman sözleşmesi eklenmiş olarak satılan, C.Spirit ve C. Challenger adlı 314.000 dwt'luk iki tanker için yaklaşık 132 milyon dolar tutarında bir anlaşma sağladı. İlk gemi Kore'deki Hyundai Heavy'de inşa edildi. Bu tankerin yaklaşık 67 milyon dolara satıldığı belirtilirken, Çin'in Dalian kentinde inşa edilen ikinci geminin ise yaklaşık 65 milyon dolara satıldığı belirtiliyor. Oranın daha sonra kararlaştırılacak kısa süreli bir kiralamaya dayanması nedeniyle nihai fiyat hala belirsiz. VesselsValue tarafından yapılan kaba bir tahmin, bugün charter olmadan satılması durumunda iki geminin piyasa değerini 146 milyon dolar olarak belirledi.

Polemis'in tercihi büyük gemiler. New Shipping'in yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki filosunda, ortalama 17 yaşında olan beş yaşlı VLCC de dahil olmak üzere 30 gemi bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER