© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

POSCO Dünyanın İlk LNG Yakıtlı Sevkiyatını Gerçekleştirdi

Güney Koreli çelik üreticisi POSCO, LNG yakıtlı dökme yük gemisiyle dünyanın ilk deniz aşırı demir cevheri sevkiyatını gerçekleştirdiğini bildirdi.

LNG yakıtlı dökme yük gemisi HL Green, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Güney Kore'den ayrıldı ve Avustralya'dan 180.000 mt demir cevheri yüklenerek Ocak ayında Gwangyang'a ulaştı.

HL Green 292m uzunluğunda, 45m genişliğinde ve 24.8m güverte yüksekliğine sahip olduğundan, onu dünyanın en büyük 180.000 tonluk LNG ile çalışan gemisi yapmaktadır.

Öte yandan HL Green ile inşa edilen bir başka çevre dostu dökme yük gemisi HL Eco, Avustralya'dan kömür yüklenerek, 26 Ocak'ta Gwangyang Works'e ulaştı.

POSCO, 2018 Aralık ayında mevcut hammadde gemilerinden ikisini LNG yakıtlı gemilerle değiştirmeye karar verdi. POSCO ayrıca 38 deniz aşırı hammadde gemisinden 21'ine egzoz gazı temizleme sistemleri kurdu. Geriye kalan gemiler, nakliye şirketleri ve gemi üreticileriyle iş birliği yapılarak LNG yakıtlı olanlar da dahil olmak üzere çevre dostu gemilerle değiştirilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER