© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rheinmetall ve MBDA, Alman Donanması için Lazer Silahı Geliştirecek

Almanya Federal Bundeswehr Ekipman, Bilgi Teknolojisi ve Hizmet İçi Destek Ofisi (BAAINBw), MBDA Deutschland GmbH ve Rheinmetall Waffe Munition GmbH şirketlerinden oluşan bir konsorsiyumu deniz ortamında kullanılacak lazer silah sisteminin üretilmesi, entegrasyonu ve test edilmesi faaliyetleri için görevlendirdi.

Çalışmalar şirketler arasında eşit bir şekilde paylaştırılarak sürdürülecek. MBDA Deutschland, operatör konsolunun geliştirilmesinden ve lazer silah sisteminin komuta ve kontrol sistemine bağlanmasından sorumlu olacak. Rheinmetall ise, lazer silah istasyonu, ışın yönlendirme sistemi, soğutma ve lazer silah sisteminin lazer kaynağı göstericisinin proje konteynerine entegrasyonundan sorumlu olacak.

Lazer silah sisteminin, 2021 yılının sonuna kadar üretilmesi, test edilmesi ve entegrasyon çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. Alman Donanması fırkateyni F-124 Sachsen'deki denemeler 2022'de yapılacak. Ancak sistemin gelişiminin nerede gerçekleşeceği hakkındaki detaylar henüz açıklanmadı.

Savunma teknolojisi tarihinde çığır açan bir gelişme olan lazerler, hedeflere ışık hızında müdahale eder, büyük bir hassasiyetle çalışır ve çok az ikincil hasar üretir. Bu yeteneklere sahip bir gösteri sistemi, yakında bir Alman firkateyninde son derece gerçekçi çalışma koşulları altında teste tabi tutulacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER