© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rus Donanması MSC Gemisine Korsan Saldırısını Engelledi

Rus donanması, MSC konteyner gemisini ele geçirmeye çalışan korsanları engelledi.

Gine Körfezi açıklarında Panama bayraklı 'MSC Lucia' adlı konteyner gemisi korsanların saldırısına uğradı. O sırada bölgede faaliyette bulunan Rus Koramiral Kulakov denizaltısavar gemisi korsanlara müdahale etti.

Korsanlara müdahale görüntüleri Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Rus savaş gemisi yetkilileri, tehlike sinyali göndererek Lucia mürettebatından makine dairesine sığınmalarını istedi, eş zamanlı olarak korsanlara müdahale etmek için savaş gemisinden helikopter havalandı.

Gemi etrafında alçak uçuş yapan helikopteri gören korsanlar, teknelerine binerek kıyıya kaçtı.

Rus askeri helikopteri, gemide korsan kalmadığından emin olmak için MSC Lucia'nın etrafını sardı. Ardından, Koramiral Kulakov'dan bir grup terörle mücadele deniz subayı MSC Lucia'ya bindi, mürettebatı serbest bıraktı ve gemiyi denetledi.

Koramiral Kulakov, konteyner gemisine varış noktasına kadar eşlik etti.

MSC yaptığı açıklamada, 'Olay çözüldü ve tüm mürettebat üyeleri güvende...Bu olay, deniz kuvvetlerinin Gine Körfezi'ndeki artan varlığının sürdürülmesinin öneminin altını çiziyor, deniz korsanlığına karşı mücadelede ilerlemenin uluslararası düzeyde sağlam bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesi gerektirdiğini de vurguluyor.' açıklamasında bulundu.

Gine Körfezi, korsanlık olaylarında bu yılın ilk altı ayında 27 yılın en düşük seviyesine düşmüştü.

Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB) yöneticisi Michael Howlett Temmuz ayında, Gine Körfezi'nin denizciler için özellikle tehlikeli olmaya devam ettiğini ve rapor edilen tüm olayların %32'sinin bölgede gerçekleştiğini belirtti.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER