© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rus Ordusu, Mariupol'da Demirli Gemiyi Vurdu

Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'da demirli Dominika bayraklı bir kargo gemisi, Rus füze saldırılarının hedefi olduktan sonra battı.

Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'da demirli Dominika bayraklı bir kargo gemisi, Rus füze saldırılarının hedefi olduktan sonra battı. Dominika Denizcilik İdaresi, Azburg isimli geminin Rus silahlı kuvvetleri tarafından, kasten iki kez bombaladıktan sonra battığını bildirdi.

Ukrayna Denizcilik İdaresi'nden üst düzey bir yetkili ise, Salı günü erken saatlerde, ilk bilgilere göre geminin bir Rus donanma füzesi tarafından vurulduğunu söyledi.

Açıklamada, "Ateş sonucu geminin makine bölümünde yangın çıktı. Mürettebattan bir kişi yaralandı. Gemi, oluşan delikten dolayı batmaya başladı." ifadeleri yer aldı.

Ukrayna Deniz Sınır Muhafızlarının ilk yardım sağladığı mürettebatı güvenli yere tahliye ettiği bildirildi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), 30 Mart itibariyle hala Ukrayna limanlarında ve sularında mahsur kalan 86 ticari gemi olduğunu ve yaklaşık 1.000 denizcinin denize açılamadığını söyledi.

IMO, "Bombardımandan kaynaklanan tehlikelerin yanı sıra, ilgili gemilerin çoğu artık yiyecek, yakıt, tatlı su ve diğer hayati malzemelerden yoksun.Birçok ülkeden gelen denizcilerin durumu, sonuç olarak giderek daha fazla savunulamaz hale geliyor ve sağlıkları konusunda ciddi riskler oluşturuyor." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER