© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rusya ve Mısır Karadeniz'de Ortak Tatbikat Yapacak

Al Arabiya TV kanalının haberine göre, Mısır ve Rus donanmaları yakında Karadeniz'de ortak tatbikatlar yapmaya hazırlanıyor.

Mısırlı askeri uzman Tümgeneral Gamal Mazlum, Rus haber ajansı TASS'a tatbikatla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bunun ilk Rus-Mısır deniz tatbikatı olacağını söyleyen General Mazlum, "Mısır kuvvetleri, İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçerek Karadeniz'e ulaşacak. Manevralar sırasında taraflar, gelişmiş savaş taktiklerine göre ortak muharebe görevleri yapacak" dedi.

Mazlum, tatbikatlar boyunca iki ülkenin askeri işbirliği kapsamındaki deneyimlerini paylaşacaklarını söyledi. "Zamanlamaya ve konuma bakılınca, bu deniz manevralarının bölge ülkelerine ve uluslararası topluma bir tür mesaj vereceği görülüyor" diyen Mazlum, şöyle devam etti: "Bunlar, bazı devletlerin bölgeyi, özellikle de Doğu Akdeniz'i istikrarsızlaştırma girişimlerine bir yanıt olarak da görülebilir. Deniz tatbikatları, bir bölgedeki gerilimi hafifletme çabası ihtiyacının altını çiziyor."

Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun basın ofisi 8 Ekim'de Rus ve Mısır donanmalarının Karadeniz'de bu yılın sonuna kadar ortak tatbikatlar yapacağını duyurmuştu. Novorossiysk'te Mısır ve Rus Donanması heyetleri, Dostluk Köprüsü -2020 ortak tatbikatının hazırlanması için üç günlük bir konferans düzenlemiştiler. Tatbikatlar sırasında Rus ve Mısır Donanması'nın deniz yollarını çeşitli tehditlere karşı savunmak için önlemler alacağı bildirilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER