© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rusya’da Çift Yakıtlı Buzkıran 2026’ya Kadar İnşa Edilecek

Rus Nornickel şirketi Rusya'nın ilk çift yakıtlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve dizel buzkıranının tasarım ve inşasında yer alacağını söyledi.

Rusya’da Nornickel şirketi için inşa edilen ve dizel ve sıvılaştırılmış doğalgaz olmak üzere çift yakıtla çalışacak olan buzkıranın 2026’da teslim edilmesi planlanıyor.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’un Kuzey Deniz Yolu Departmanı Başkanı Vyaçeslav Rukşa, Doğu Ekonomik Forumu kapsamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yarın Nornickel, Rosatom ve Uzakdoğu Gemi Yapımı Merkezi olarak ön üçlü anlaşma imzalayacağız. Bu anlaşmayla buzkıranın yapımını 2026’da bitirmeye yönelik çabaları birleştireceğiz” ifadesini kullandı.

Ayrıca Novatek şirketi için çift yakıtlı buzkıran yapımının öngörüldüğünü, ama henüz bir kararın alınmadığını anlatan Rukşa, “Sanırım 3-4 çift yakıtlı buzkıran inşa edilecek”dedi.

Daha önce Nornickel’in, Kuzey Deniz Yolu için çift yakıtlı buzkıranın yapımını kendi kaynaklarından finanse etmeyi planladığı bildirilmişti. (Sputnik)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER