© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rusya'dan Deniz Haydutluğu ile Mücadele Çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, denizde işlenen suçlarla mücadele için Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde özel bir birim oluşturulmasını önerdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), düzenlenen ‘Deniz güvenliğinin güçlendirilmesi: Uluslararası İşbirliği Gerekliliği’ konulu üst düzey tartışmalara video konferans yöntemiyle katılan Putin, BM himayesinde dünyanın çeşitli bölgelerinde deniz suçları ile mücadele sorunları ile ilgilenecek özel bir birim oluşturulmasını önerdi.

Putin, uluslararası suçlara ve denizlerin suç amaçlı kullanımına daha etkin bir şekilde karşı koymak için, ilgili tüm ülkelerin , uluslararası ve bölgesel tüm örgütlerin çabalarıyla BM sistemi içinde, dünyanın farklı bölgelerindeki deniz suçlarının çökertilmesi konularıyla doğrudan ilgilenecek özel bir yapı oluşturulmasını söyledi.

Rusya'nın, deniz alanları da dahil olmak üzere terörle mücadele operasyonları, suçları önleme, çete oluşumlarının tespiti ve etkisiz hale getirilmesi konusundaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren Putin, özellikle korsanlığın daha sık görüldüğü Basra Körfezi, Atlantik ve Gine Körfezi'nde güvenliği sağlamaya yardımcı olmaya çalıştıklarını da belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER