© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Rusya'nın Fiyat İhlalİne Yenİ Yaptırım

ABD, Rusya'nın Petrol Tavan Fiyat İhlalinden Dolayı Yeni Yaptırımlar Açıkladı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), dört kuruluşa yaptırım uyguladı ve bir tankerin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle bloke mülk olarak tanımladı . Bu, ABD'nin tavan fiyat ihlallerine karşı sıkı önlemlerini sürdürdüğü bir dönemde, OFAC'ın 2024'te gerçekleştirdiği ikinci tavan fiyat uygulama eylemidir.

Plana dahil olan kuruluşların, tanker NS Leader ile birlikte , Rus petrolünde tavan fiyat sınırının ihlal edilmesine katıldıkları iddia ediliyor. Tavan fiyat, Aralık 2022'de ABD, G7, Avrupa Birliği ve Avustralya arasında yapılan ortak bir anlaşmayla uygulamaya konuldu. Varil başına 60 dolar olarak belirlenen tavan, tutarlı bir küresel petrol arzını korurken Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını finanse etmek için kullanıldığından şüphelenilen petrol gelirlerini azaltmak için tasarlandı.

Bununla birlikte, Kasım 2023'te BAE merkezli bir kuruluş olan Zeenit Supply and Trading DMCC, NS Leader gemisini kullanarak Rus Ural ham petrolünü varil başına 80 doların üzerinde bir fiyattan sattı . Bu gemi, yolculuk sırasında sigortalı bir ABD'li kişi tarafından sağlanan hizmetlerden yararlandı.

OFAC'a göre Zeenit ve BAE merkezli başka bir kuruluş olan Talassa Shipping DMCC, 2023 yılında Rus limanlarına yüklenen gemileri kullanarak çok sayıda Rus menşeli ham petrol kargosunun nakliyesinde yer aldı. Temmuz 2022'de bir hafta arayla.

NS Leader Shipping Incorporated'a kayıtlı olan NS Leader , Rusya Federasyonu Hükümeti'ne aittir. 2023 yılında Rus limanlarına beş liman ziyareti gerçekleştirdi. BAE merkezli bir başka kuruluş olan Petrol Tankerleri SCF Mgmt FZCO, geminin Rus menşeli limit üstü ham petrol taşıdığı Kasım yolculuğu da dahil olmak üzere Eylül 2023'ten bu yana NS Liderini yönetiyordu.

Bu bulguların sonucunda Zeenit, Talassa, NS Leader Shipping ve Petrol Tankerleri SCF, Rusya Federasyonu ekonomisinin denizcilik sektöründe faaliyet göstermeleri nedeniyle 14024 sayılı Kararname kapsamında yaptırıma tabi tutuldu. Birleşik Krallık ayrıca Petrol Tankerleri SCF'ye de yaptırım uyguladı.

Geçen ay OFAC, BAE merkezli bir nakliye şirketi olan Hennesea Holdings Limited ile birlikte Rus ham petrolünü varil başına 60 doların üzerinde fiyatla taşıdığı için on sekiz gemisine  yeni yaptırımlar uyguladı .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER