© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Rusya’nın Yeni Nesil Nükleer Denizaltısı Deniz Denemelerinde

Rusya’nın yeni nesil nükleer denizaltısı Kazan, denemeler için Beyaz Deniz’e girdi.

Rus Donanması Kuzey Filosu basın servisinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, yükseltilmiş Project 885M’nin (Yasen-M sınıfı) ilk denizaltısı Kazan, denemeler için Beyaz Deniz’e girdi.

Basın, “Kuzey Filosunun Beyaz Deniz üssündeki gemiler ve yardım gemileri, yükseltilmiş Yasen sınıfının en yeni çok amaçlı nükleer denizaltısı Kazan’ın deniz tecrübesinin başka bir aşamasını başlattı. Denizaltı mürettebatı […] su altı konumunda sistemleri ve mekanizmaları test ediyor.” dedi.

Basın servisinden yapılan açıklamaya göre, TK-208 Dmitry Donskoy ağır nükleer balistik füze denizaltısı, diğer gemilerin yanı sıra Kazan’ın denemelerinde yer alıyor. Denemeler tamamlandıktan sonra, tüm gemiler Severodvinsk’teki kalıcı üslerine dönecek.

885M Yasen sınıfı denizaltının projesine ‘Kazan Projesi’ adıyla 24 Temmuz 2009’da başlandı ve 31 Mart 2017’de denizaltı suya indirildi. Denizaltı şuan test aşamasındadır ve 2020’nin sonlarına doğru Rus Donanmasına katılması beklenmektedir. 885 ve 885M Yasen sınıfı nükleer tahrikli denizaltılar Kalibr-PL ve Oniks seyir füzeleri taşıma kabiliyetine sahiptir. Son olarak 885-Severodvinsk denizaltı modelinde Tsirkon hipersonik füzelerinin testlerinin yapılması bekleniyor.

Yasen Sınıfı nükleer tahrikli denizaltının özellikleri:

Deplasman: 8,600 ton

Uzunluk: 130 metre

Genişliği: 13 metre

Hız: Su üzerinde 20 knots/ su altında 35 knots

Dalış derinliği: 1.804 feet (550 metre)

Silahlanma durumu: 8 adet dikey füze fırlatma sistemi, 32 adet gemisavar füzesi ya da 40 adet Kalibr seyir füzesi, 10 adet 533 mm torpido.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER