© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Sakhalin, yaz sonuna kadar 26 batık gemiyi imha edecek

Sahalin bölgesinde batık gemileri denizin dibinden kaldırmaya başladılar. Bölgesel hükümetin basın servisi, Nevelsk limanının su alanının yanı sıra Korsakov bölgesindeki Ozerskoye köyleri ve Zyryanskoye-Kholmsky yakınlarında çalışmaların başladığını bildirdi. 2024 yılı sonuna kadar, terk edilmiş gemilerin bölgedeki çevresel durum üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldıracak olan 52 batık nesne tasfiye edilmelidir.

Vali Valeriy Limarenko adına, bölgesel Ulaştırma Bakanlığından uzmanlar ve ada bölgesi limanlarının kaptanları, batık mülkün bir envanterini çıkardılar ve öncelikli kurtarma için belirlenen nesnelerin bir listesini oluşturdular. Şu anda Korsakov, Nevelsky, Kholmsky ve Severo-Kurilsky bölgelerinde gemilerin kaldırılması için sözleşmeler imzalandı, yıl sonuna kadar 26 gemi elden çıkarılıyor.

“Nevelsk, Ozersky ve Zyryansky'deki çalışmalar programın ilerisinde yürütülüyor. Sahalin Bölgesi Ulaştırma ve Karayolu Tesisleri Bakan Yardımcısı Maxim Zhogolev, aynı zamanda yeni batık nesneleri tespit ediliyor ve bunun için insansız hava araçları kullanılıyor” dedi.

Kholmsky bölgesinde bu yıl "Askania" trol teknesinin kaldırılması başlayacak. Büyük bir gemi 30 yıl önce Sakhalin kıyılarında karaya oturdu, kaldırılması ve kurtarılması zor bir konumda. Trol teknesinin uzunluğu 107 m, su hattı boyunca genişliği 15 m, enkazın deplasmanı 6,5 bin tondur. Bu nedenle iki aşamada tasfiye edilmesine karar verildi, çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanması gerekiyor.

Genel Temizlik projesinin uygulanmasının, "Çevre Koruma" devlet programı çerçevesinde Rusya Federasyonu hükümeti tarafından başlatıldığını hatırlayın.

Fotoğraf: Sakhalin bölgesi hükümetinin basın servisi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER