© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Saldırıya Uğrayan MV Mozart'ın Baş Mühendisi Süha Tatlıgül'den Mesaj

Gine Körfezi'nde korsanların saldırısına uğrayan, 1 mürettebatı öldürülen, 15’i de kaçırılan ''MV Mozart'' adlı gemi, dün Gabon’un Gentil Limanı’na yanaştı. Saldırıdan kurtulan geminin başmühendisi Süha Tatlıgül'den mesaj var.

Tatlıgül mesajında;  Öncelikle iyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim, mesajlarınızı okudum. Dün öğleden sonra 3-4 gibi Gabon’a demirledim. 4.üncü kpt. ve yağcıyı başa yolladım, kumanda bendeydi, 7'nci kilit suda zinciri serdim, yıllarca  kaptan arkadaşlardan demirlemeyi göre göre öğrendim. Sonra Gabon konsolosu ve doktor geldi, rahmetli Azeri ikinci mühendis gemiden alındı, karnında mermi olan yağcı hastaneye kaldırıldı.

Doktor bana da baktı, düşünce bacaklarım sırtım morarmış ve  şişen parmağıma baktı, krem verdi. Gözlerimde de problem var, havasız ve tozlu yerde 8 saat kaldığımdan göz damlası verdi, 4'üncü kpt. baldırını kesmişti ona da pansuman yaptılar.

Gabon'a, salı akşamı yeni kadro gelecek, herhalde birkaç gün  karantinada kalıp döneriz. Görüşürüz Arkadaşlar.'' ifalerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER