© © 2023 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Sefine tersanesi'ne geliyor

Türkiye'deki Sefine Tersanesi'nden 2025'in ilk çeyreğinde teslim edilmek üzere sipariş edilen 99 metrelik kablo döşeme gemisi, bir dizi gelişmiş özelliğe sahip Metanol çift yakıtlı pil-hibrit kablo katmanı, 70 ton kapasiteli Nekkar açık deniz vincine sahip olacak

Gemi, geçen yıl kurulan Harstad, Norveç merkezli armatör Agalas'a ait olacak . Agalas'taki ortaklardan biri , gemiyi işletecek olan Cecon Taahhüt ile iş birliği içinde kablo katmanını tasarlayan NSK Ship Design .

Kablo katmanı, kablo döşemekten daha fazlasını yapabilecektir. Metanol ikili yakıt sistemi ve bir pil paketi ile teslim edilen bu ürün, kablo döşenmediğinde açık deniz endüstrisinin diğer bölümlerinde çalışabilen çok yönlü bir çalışma platformu olacak şekilde tasarlanmıştır. Tipik açık deniz rüzgar hizmetleri ve hafif inşaat işleri için hazırlanmıştır.

AÇIK DENİZ VİNÇ

Rüzgâr çiftliği geliştirmeleri ve operasyonları ile birlikte hem deniz altı kurulum ve kaldırma operasyonlarını hem de üst taraf 3D-dengelemeli kaldırma operasyonlarını gerçekleştirebilen 70 ton kapasiteli bir açık deniz vinci ile donatılacaktır.

Nekkar ASA tarafından yakın zamanda satın alınan Techano Group iştiraki aracılığıyla teslim edilen mafsallı bomlu vinç, deniz altı operasyonları için 2.000 metre telli aktif kaldırma dengelemeli (AHC) bir vinç ve ayrı bir 3 tonluk 3D aktif hareket dengelemeli kaldırma aleti ile donatılmıştır. üst kısım asansörleri.

Nekkar'ın yan kuruluşu Intellilift, vincin hareket dengeleme sistemini, dijital kontrol sistemini, kaldıraçlı sensörleri, kameraları ve yazılımı teslim edecek.

“Açık deniz rüzgar santrallerinde çalışan gemiler için ideal olan bir vinç geliştirdik. Denizaltı kaldırma operasyonlarını gerçekleştirebilir ve rüzgar türbinlerini çalıştırmak ve bakımını yapmak için gerekli ekipman ve aletlerin kaldırılmasıyla rüzgar çiftliği operasyonlarını destekleyebilir. Nekkar'da iş geliştirme ve satış direktörü Øystein Bondevik, "Rüzgâr çiftliği operatörleri için işletme maliyetlerini düşürürken aynı zamanda armatör için ticari potansiyeli artıran bir esneklik sunuyor" diyor.

"Ortak hedefimiz, pazardaki mevcut çözümlere meydan okuyabilecek, tamamen otomatikleştirilmiş ve dijitalleştirilmiş akıllı, hafif ve enerji açısından verimli kaldırma ve taşıma çözümleri sunmaktır. Bu sözleşme, Techano'nun Nekkar'a katılmasının her iki taraf için de iyi bir kolaylaştırıcı olduğunu gösteriyor," diyor Nekkar ASA CEO'su Ole Falk Hansen.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER