© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Selim Dursun DTO Meclis toplantısına katıldı

Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır başkanlığında gerçekleşti

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır başkanlığında dün genel merkezde gerçekleşti. Toplantıya Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç, Tersane ve Kıyı Yapıları Düzenleme Genel Müdürü Salim Özpak, Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, Eski Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, meclis yönetimi, meslek komite ve meclis üyeleri katılım sağladılar. Toplantının ilerleyen saatlerinde ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun katılım gösterdi. Toplantıda meslek komitelerinden temsilciler de söz aldı. 

Gemi Brokerler Derneği Başkan Yardımcısı ve İMEAK DTO 37. Meslek Komitesi yedek üyesi Bahadır Tonguç toplantıda 37. Meslek Komitesi olarak, ISTFIX’in de desteğini alarak hazırladıkları raporu sundu.

DTO Meclis toplantısınd söz alan, Koster Armatörler ve İşletmeciler Derneği( KOSDER) Başkanı Hüseyin Kocabaş, “Koster sektörümüz halihazırda 700 civarı gemiden oluşan Türk koster filosunun yaklaşık 3 milyon dwt’lik bir kısmını ve önemli bir alt sektörünü oluşturuyor. Sektörün ülkemizdeki durumu 700 parça geminin yüzde 50’den fazlasının 20 yaşın üzerinde olduğu öne çıkmaktadır. Koster gemileri bölgede ciddi bir paya sahiptir. Bu tip gemilerle Avrupa Birliği rakamlarına göre kısa mesafeli deniz taşımacılığında 400 milyon tona yakın yük taşınmaktadır. Bu bölgedeki deniz ticareti toplamda 1.8 milyon ton civarında olduğundan, dünya deniz taşımacılığında yüzde 16 civarında pay alan önemli bir taşımacılık türü olduğu söylenebilir.  Yalnız bu tonajın yaş konusu çok önemli. Yaklaşık bin 800 parçadan oluşan bölge koster filosunun böyle bir sorunu söz konusu. Öte yandan Koster filosunun yenilenmesi Türkiye’nin layık olduğu beyaz bayrak açısından son derece önemledir. Koster yenileme projesine desteğin sürmesi ve hurda teşvik konusu en öncelikli taleplerimiz arasında” dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER