© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Singapur 10.000 Denizciyi Aşılayacak

Singapur, denizciler için COVID-19 aşılarına öncelik veren ilk ülkelerden biri oldu. Ocak ayı sonuna kadar 10 binden fazla denizcilik personelinin aşılanması bekleniyor.

Singapur, denizciler için COVID-19 aşılarına öncelik veren ilk ülkelerden biri oldu. Bu kapsamda 10.000'den fazla denizcilik personelinin Ocak ayı sonuna kadar COVID-19'a karşı aşılanması bekleniyor. Öncelikli olarak limanlarda ve gemilerde çalışması gereken denizcilik işçileri, liman pilotları, kargo görevlileri, deniz araştırmacıları ve deniz amirleri yer alıyor.

Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi (MPA), ülkede son birkaç gün içinde 700'den fazla personelin aşılandığını ve bu hafta ise aşı için yaklaşık 6.000 yeni kayıt alındığını belirtti.

MPA İcra Kurulu Başkanı Quah Ley Hoon, “Gıda, tıbbi malzemeler ve tüketim malları da dahil olmak üzere her gün ihtiyaç duyduğumuz şeylerin taşınmasını sağlayan denizcilik personelimize güveniyoruz. Gemilerde işlerini yaparken aşılamanın onlara iç huzur vereceğini umuyoruz. Bu, ek bir koruma katmanı sağlayacak, ailelerini ve toplumu güvende tutacaktır. Erken aşılama için onlara öncelik verilmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. " dedi.

Aşı olan ilk denizcilik çalışanı, 55 yaşındaki PSA Marine liman pilotu Bay Loh Kah Wai idi. “Aşı beni güvende tutuyor ve işimi daha az endişeyle yapmamı sağlıyor. Bu sadece benim için değil, liman pilotlarım ve ailem için de bir koruma katmanı'' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER