© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Singapur'dan Hindistan Kararı

Singapur, yakın zamanda Hindistan'a seyahat geçmişi bulunan denizciler için mürettebat değişimini yasakladı.

Dünyanın en önemli mürettebat değişim merkezlerinden biri olan Singapur, Hindistan'da Covid-19 vakalarındaki artış ve yeni varyantların ortaya çıkmasının ardından, yakın zamanda Hindistan'a seyahat geçmişi bulunan denizciler için mürettebat değişimini durdurdu.

Bu hareket, pandemi boyunca denizde mahsur kalan yaklaşık 200.000 denizcinin mürettebat değişim krizini çözme girişimlerinde büyük bir aksilik oluşturacak.

Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi (MPA) bir genelge yayınlayarak, yasağın Cumartesi gece yarısından itibaren yürürlüğe girdiğini duyurdu.

MPA, Singapur'a varmadan önceki son 14 gün içinde Hindistan'a seyahat geçmişi olan denizcilerin mürettebat değişikliğine izin verilmeyeceğini söyledi.

Singapur merkezli Synergy Marine Group Başkanı Rajesh Unni, "Bu önlemler ile, Singapur'daki yetkililer daha geniş bir salgını önlemeye çabalıyor. Singapur küresel bir denizcilik merkezi ve denizcilik sektörünün son 12 ayda katlandığı şiddetli mürettebat değişim krizinin hafifletilmesinde önemli ve kritik bir rol oynadı.Geçen yıl 'Singapur Mürettebat Değişim Kılavuzunu' hazırlayarak mürettebat değişikliği krizini bir nebze çözdü. Mart 2020'den bu yana MPA, yaklaşık 7.500 gemide mürettebat değişikliğini kolaylaştırdı. Ancak Unni'ye göre, son durumlar göze alındığında mürettebat değişiklikleri konusunda küresel resim iyice "kötüleşebilir".

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER