© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Sivil gemi inşası için talimat verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete yerli sivil gemi inşasının uzun vadeli gelişimi için kapsamlı öneriler sunması talimatını verdi.

Özellikle, hükümetin 15 Haziran'a kadar, bu tür gemilere yönelik etkin talep dikkate alınarak (ana gemi türlerine göre ayrılmış) 2035 yılına kadar olan dönem için hukuk mahkemelerinin inşasına ilişkin güncellenmiş uzun vadeli bir plan hazırlaması gerekmektedir. Rus ürünlerinin ihracat teslimatlarının gerçekleştirilmesine yönelik gemilerin inşa edilmesi ihtiyacına özel önem verilmesi.

Buna ek olarak, aynı zamanda hükümete, gemilerin inşası ve onarımı ile uğraşan kuruluşların üretim kapasitelerinin uzun vadeli plana uygun olarak geliştirilmesi için ayrıntılı bir plan sunması talimatı verildi ve bu programda tahsisat için bu program sağlandı. mevcut tesislerin modernizasyonu ve yeni tesislerin oluşturulmasına yönelik projeler ve ilgili faaliyetlerin finansmanına yönelik mekanizmaların belirlenmesi;

Devlet başkanı ayrıca, en önemli gemi bileşenlerinin geliştirilmesini ve üretilmesini sağlayacak önlemler de dahil olmak üzere, Rus tersanelerinde inşa edilen gemilerin (teknik ve ekonomik özellikler açısından) rekabet edebilirliğini sağlamaya yönelik önlemlere ilişkin teklifler hazırlama talimatı verdi.

Talimatlarda ayrıca, sivil gemilerin tedariki için uzun vadeli finansman araçlarının oluşturulması, bunların tüketiciler için kullanılabilirliğinin sağlanması, gerekirse krediler için sağlanan kredilere ilişkin faiz oranlarının sübvansiyonlarının artırılması konularının dikkate alınmasına yönelik teklifler sağlayan bir madde bulunmaktadır. gemilerin satın alınması ve gemi geri dönüşümü hibe mekanizmasının kullanımının genişletilmesi ve Ulusal Refah Fonu'ndan gelen fonlar kullanılarak Rusya Federasyonu'nda üretilen sivil su taşıma gemilerinin tercihli kiralanması programı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER