© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Somali'li korsanlar balıkçı teknesine el koydu

Uzman, Somalili korsanların uzun bir aradan sonra gemiyi kaçırdığından şüphelenildiğini söylüyor

Bir korsanlık uzmanı Salı günü yaptığı açıklamada, Somalili korsanların, imdat çağrısı gönderen, takip sistemini kapatan ve Somali kıyılarına doğru rotayı değiştiren Sri Lanka bayraklı bir yakıt yük gemisini kaçırdıklarından şüphelenildiğini söyledi.

Onaylandığı takdirde Pazartesi günkü olay, Somalili korsanların 2012'den bu yana ilk ticari gemi kaçırması olacak.

Oceans Beyond Piracy adlı yardım grubundan John Steed, Aris 13'ün sekiz mürettebat taşıdığına inanıldığını söyledi. Eski bir İngiliz albayı olan Steed, neredeyse on yıldır korsanlıkla mücadele ediyor ve gemiyi takip eden deniz kuvvetleriyle yakın temas halinde.

Reuters'e verdiği demeçte, "Gemi dün öğleden sonra iki kayık tarafından takip edildiğini bildirdi. Sonra ortadan kayboldu" dedi.

Kendisi, EU Navfor bölgesel deniz kuvvetlerine ait uçakların, geminin ilerleyişini takip etmek ve ne olduğunu belirlemeye çalışmak için yukarıda uçtuğunu söyledi.

Fransız ulaştırma bakanlığı tarafından yönetilen Equasis nakliye verileri web sitesine göre, 1.800 deadweight tonluk Aris 13, Panama şirketi Armi Shipping'e ait ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Aurora Ship Management tarafından yönetiliyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER