© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Star Bulk Kızıldeniz'den Kaçacak

Star Bulk, Gemilerine Yapılan Saldırıların Ardından Kızıldeniz'den çekileceğini bildirdi.

Grubun CEO'su, Yunanistan merkezli Star Bulk'un, Yemen'deki İran yanlısı Husilerin son günlerde iki gemisine saldırmasının ardından Kızıldeniz'deki seferlerini durduracağını söyledi.

Husiler, Gazze savaşında İsrail'e karşı Filistinlilerle dayanışma eylemleri olarak tanımladıkları eylemlerle Kasım ortasından bu yana Kızıldeniz'deki ticari gemileri insansız hava araçları ve füzelerle hedef alıyor.

Star Bulk CEO'su Petros Pappas, 13 Şubat'taki kazanç açıklamasında "İleriye dönük olarak Süveyş Kanalı'nı artık geçmeyeceğiz çünkü ABD'de kayıtlı halka açık bir şirket olan Husilerin hedefiyiz" dedi.

Pappas, iki ayrı gemiyi kiralayanlara Kızıldeniz'e giden Süveyş Kanalı'ndan geçmekten kaçınıp kaçınamayacaklarını sorduklarını söyledi.

Pappas, "Çarter partisini takip etmemiz ve gemileri Süveyş üzerinden göndermemiz gerektiği yönünde tavsiye aldık" dedi ve ilk gemiye üç kez saldırı düzenlendiğini ekledi.

"Bu olurken, ikinci gemi zaten Süveyş'i geçiyordu, bu yüzden onu başka yöne çeviremedik ve bu devam etmek zorunda kaldı ve saldırıya uğradı" dedi.

ABD ordusunun Merkez Komutanlığı (Centcom), 6 Şubat'ta Husilerin Nasdaq listesinde yer alan Star Bulk tarafından yönetilen Star Nasia'ya üç füze ateşlediğini, bu füzelerde küçük hasar ve yaralanma olmadığını bildirdi. ABD donanmasına ait bir geminin bu füzelerden birini düşürdüğünü ekledi. mermiler.

Centcom ve denizcilik analistlerinin söylediğine göre, 12 Şubat'ta Husiler, Brezilya'dan gelen mısır yüküyle İran'a giden Star Bulk yönetimindeki Star Iris'e iki füze ateşledi; bu, ilk kez İran'a bağlı bir geminin hedef alınması anlamına geliyordu.

Denizcilik ve sigorta kaynakları, ülkenin en kalabalık bölgelerini kontrol eden Yemen'deki Husi militanlarının ABD, İngiltere ve İsrail ile ticari bağları olan gemileri hedef aldığını söylüyor.

Pappas, savaş riski sigortası oranlarının son günlerde arttığını söyledi.

"Kızıldeniz'den geçmeyeceğiz, dolayısıyla artık geçerli değil. Kim yaparsa yapsın, sanırım ne kadar çok gemi vurulursa, sigortacının talep edeceği sigorta oranları da o kadar yüksek olur."

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER