© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

STEADFAST DEFENDER 2024 TATBİKATI

İttifak, Kuzey Amerika'dan gelen kuvvetlerin Atlantik ötesi hareketi yoluyla Avrupa-Atlantik bölgesini güçlendirme yeteneğini gösterecek.

NATO'nun on yıllardır yaptığı en büyük tatbikatı olan Steadfast Defender 24 Tatbikatı, 24 Ocak 2024 Çarşamba günü, USS Gunston Hall (LSD 44) iskele çıkarma gemisinin Norfolk, Virginia, Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılmasıyla başladı ve ardından bir dizi operasyon başlayacak. Atlantik boyunca geçişi.

USS Gunston Hall'un ayrılışı, Steadfast Defender 24'ün ilk taktik hareketini işaret ediyor. Majestelerinin Kanada Gemisi Charlottetown, bu ayın sonunda Avrupa'ya gitmek üzere Halifax, Nova Scotia, Kanada'dan ayrılacak.

Birkaç yıl boyunca planlanan Steadfast Defender 24, Avrupa'nın savunmasını güçlendirmek için NATO'nun Kuzey Amerika'dan ve İttifakın diğer kısımlarından hızla kuvvet konuşlandırma yeteneğini vurgulayacak.

Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı (SACEUR) General Christopher Cavoli, “İttifak, Kuzey Amerika'dan gelen kuvvetlerin Atlantik ötesi hareketi yoluyla Avrupa-Atlantik bölgesini güçlendirme yeteneğini gösterecek” dedi. “Steadfast Defender 2024, birliğimizin, gücümüzün ve birbirimizi, değerlerimizi ve kurallara dayalı uluslararası düzeni koruma kararlılığımızın açık bir göstergesi olacak.”

Steadfast Defender 24, çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek ve ilgili tatbikatlar 31 Mayıs 2024'e kadar devam edecek. Bu, yeni savunma planlarının uygulamaya konulacağı ilk büyük ölçekli NATO tatbikatı olacak. Bu, NATO'nun Yüksek Kuzey'den Orta ve Doğu Avrupa'ya kadar binlerce kilometre boyunca ve her koşulda birkaç ay boyunca karmaşık çok alanlı operasyonları yürütebileceğini ve sürdürebileceğini gösterecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER