© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Sukhodol için 1,4 milyar ruble

Sukhodol limanının demiryolu kavşağının modernizasyonu için federal bütçeden 1,4 milyar ruble tahsis edilecek

Altyapı oluşturulmasına yönelik devlet desteğinin bir parçası olarak Primorsky Bölgesi'nde yapım aşamasında olan Sukhodol limanının demiryolu kavşağının modernizasyonu için federal bütçeden 1,4 milyar ruble tahsis edilecek. Primorye Valisi Oleg Kozhemyako'nun Telegram'ındaki haberine göre, bu karar, Başbakan Yardımcısı ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Tam Yetkili Temsilcisi Yuri Trutnev'in liderliğinde Uzak Doğu'nun kalkınmasına yönelik hükümet komisyonunun başkanlık toplantısında alındı.

Ona göre liman, Çin ile lojistik ilişkilerde ve bölge ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacak.

Terminalin demiryolu altyapısı, Smolyaninovo istasyonunun bitişiğinde 20 halka açık olmayan hat, kendi tren istasyonu, arabaların boşaltılması için bir demiryolu yük cephesi, buz çözme cihazları için bir bina ve iki tandem araba damperli kamyondan oluşuyor.

IAA PortNews'in daha önce bildirdiği gibi , Doğu Ekonomik Forumu (EEF) çerçevesinde Eylül 2021'de Sukhodol Körfezi yakınındaki Primorsky Bölgesi'nde çok işlevli bir liman ve aktarma kompleksinin oluşturulmasına ilişkin bir işbirliği anlaşması imzalandı. Limanın kapasitesi 12 milyon ton kömür olacak (yılda 234 gemi seferi) ve bu rakamın 20 milyon tona çıkması muhtemel. Ayrıca, 2025 yılına kadar Sukhodol Körfezi'nde 3 milyon TEU kapasiteli bir derin deniz konteyner terminali (projenin ikinci aşaması) ve 2027 yılına kadar da bir tahıl kargo terminali (projenin üçüncü aşaması) inşa edilmesinin planlandığı bildirildi. proje). Limanın toplam kargo cirosu 70 milyon tonun üzerinde olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER