© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi. Tüm Hakları Saklıdır.

Süveyş Kanalı Geçişlerine Yüzde 6 Zam

Mısır, Süveyş Kanalı'nın geçiş ücretlerine yüzde 6 zam yaptı. Süveyş Kanalı İdaresi (SCA) Başkanı Osama Rabie, Şubat ayında başlayacak olan kanal ücretlerindeki %6'lık artışın yıllık geliri 400 milyon dolar artıracağını söyledi.

Süveyş Kanalı İdaresi (SCA) Başkanı Osama Rabie Pazartesi günü Arabiya TV'ye yaptığı açıklamada Şubat ayında başlayacak olan kanal ücretlerindeki %6'lık artışın yıllık geliri 400 milyon dolar artıracağını söyledi.

Mısır günlük gazetesi El Watan'ın haberine göre Rabie, röportaj sırasında SCA'nın çevre dostu standartları takip eden gemiler için mali teşvikler sunmayı planladığını da belirtti.

Süveyş Kanalı İdaresi, Kasım ayında geçiş ücretlerini Şubat ayından itibaren %6 artırma planlarını açıklamıştı. Fiyat artışı turistik ve doğal gaz gemilerini kapsamıyor ve ilgili gemilerin ücretlendirmeleri 2021 yılındaki geçiş fiyatından devam ettirilecek.

Kanal İdaresi, doğal gaz taşıyan gemilerin zamdan muaf tutulmasının, ilgili gemilere uygulanmakta olan yüzde 25 geçiş indiriminin kasım ayı itibarıyla yüzde 15'e düşürülmesinden kaynaklandığını aktardı. İdare, turist gemileri için fiyatların sabit tutulma nedenini ise COVID-19 salgınının etkilerini azaltmak olarak açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER