© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Süveyş sapmaları artıyor

Özel veriler, nakliye segmentine göre Süveyş sapmalarını ortaya koyuyor

Genco Shipping & Trading'e ait Marshall Adaları bayraklı Genco Picardy dökme yük gemisi, dün akşam iskele tarafında ve iskele kısmından drone tarafından vurularak dört gün içinde Husiler tarafından hedef alınan üçüncü gemi oldu (resimde).

Gemide küçük hasar oluştu ve mürettebat yaralanmadı ve yakındaki bir Hint donanma gemisinin yardımıyla yolculuğuna devam edebildi.

Buna karşılık ABD gemileri ve denizaltıları Yemen'deki Husi mevzilerine ateş açtı. ABD Merkez Komutanlığı, Çarşamba günü yerel saatle 23.59 civarında on dört füze sahasının hedef alındığını söyledi.

ABD, çarşamba günü, Yemen'deki Husi isyancılarını, mali yaptırımlar uygulayarak, özel olarak belirlenmiş küresel teröristler listesine geri koydu.

Deniz ticareti analitiği uzmanı Sea'nin aşağıda ayrıntılı olarak açıklanan yeni ve özel verilerinde ayrıntılı olarak belirtildiği gibi, bölgeden nakliye geri çekilmesinin ölçeği çok büyük.

Dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden üçü, Nippon Yusen Kaisha (NYK), Mitsui OSK Lines (MOL) ve Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), üçü de Japonya'dan ve 1.800'den fazla gemiden oluşan birleşik filoyla, en son büyük gemiler haline geldi. Danimarkalı gemi devi Maersk'in CEO'su Vincent Clerc, dün Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na katılırken kesintinin aylarca devam edeceği konusunda uyardı.

Çoğu manşet, gemi ticaretinde meydana gelen aksaklığa odaklanmış olsa da, Cape Town dışında rekor düzeyde deniz trafiğine tanık olunması nedeniyle tüm denizcilik segmentleri Süveyş geçişlerinden geri çekiliyor.

Broker Braemar, AXS gemi takip verilerinden, örneğin tanker geçiş şekillerinde somut bir azalmayı ortaya koyan verileri topladı. Aralık ayında, günde 25.000 dwt'un üzerindeki ortalama 26 petrol ve kimyasal tankeri, Kızıldeniz'in güney girişindeki Bab el-Mandab boğazından geçti. Ancak Braemar'ın yeni analizine göre Ocak ayının ilk yarısında bu rakam %38 düşüşle ortalama 16 tankere düştü.

Ekim ayının ikinci haftası ile Ocak ayının ikinci haftasını karşılaştıran Sea for Splash tarafından bugün derlenen özel veriler, hem Süveyş hem de Aden Körfezi'ndeki deniz trafiğinde birden fazla nakliye segmentinde önemli düşüşlerin yanı sıra, tüm deniz taşımacılığı segmentlerinde %53'lük bir artışı gösteriyor. Ümit Burnu'ndan geçen tüm gemiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER