© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Takoradi Limanı hisselerini Yılport'a sattı

Afrika kalkınma finansmanı kuruluşu Africa Finance Corporation (AFC), Atlantik Terminal Services Limited'deki (ATSL) yüzde 35'lik öz sermaye yatırımını liman işletmecisi Yilport Holding'e sattı.

AFC, 2019 yılında Takoradi Limanı Genişletme Projesi için 138 milyon dolara kadar özsermaye ve borç yatırımı yapmayı taahhüt etti. İşletme aşamasına yaklaşan proje, tasarım, mühendislik, mühendislik ve inşaat işleri için 25 yıllık imtiyaz kapsamında bir konteyner ve çok amaçlı terminali modernize ederek, Gana'nın batı ve orta bölgeleri ile denize kıyısı olmayan komşu ülkelere ve bu bölgelerden ithalat ve ihracat maliyetlerini azaltıyor. finansman ve inşaat.

Bu işlemle AFC, hissedarlığından çıkacak ancak projeye borç veren olmaya devam edecek; Ibistek ve Gana Limanlar ve Limanlar Otoritesi ise projenin hissedarları olmaya devam edecek.

Takoradi, Batı ve Gana'nın merkezine daha kısa ve daha az sıkışık bağlantılar sunuyor. Liman aynı zamanda denize kıyısı olmayan komşu ülkelere bağlantı sağlamaya da oldukça uygundur.

Amsterdam ve İstanbul merkezli Yıldırım Grubu'nun bir yan kuruluşu olan Yılport Holding'in satın alması, limanı ve çevresini bir lojistik ve ticaret merkezi haline getirerek yüksek trafik hacmi sağlamayı planlayan şirket için Afrika'ya bir giriş noktası niteliğinde.

Geçtiğimiz yıl AFC'nin iki yeni limanın inşaatını tamamladı: Terminal à Conteneurs De Nouakchott ve Fildişi Sahili'ndeki San Pedro Çok Amaçlı Endüstriyel Terminal.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER