© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Tehlikeye karşı iki ro-ro yön değiştirdi

Galaksi Lideri'nin Ele Geçirilmesinden Sonra İki Ray Araba Taşıyan R0-Ro Gemisi Yön Değiştirdi

Denizcilik verilerine ve İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey'e göre, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde rotalarını değiştiren iki ticari gemi, gemisi Yemenli Husiler tarafından ele geçirilen aynı denizcilik grubuyla bağlantılıydı. 

İsrail Pazar günü yaptığı açıklamada, Husilerin   Kızıldeniz'in güneyinde İngilizlere ait, Japonlar tarafından işletilen bir kargo gemisine el koyduğunu açıklayarak, olayı uluslararası deniz güvenliği açısından sonuçları olan bir "İran terör eylemi" olarak tanımladı .

Tahran'ın müttefiki Husiler, o bölgede bir gemiye el koyduklarını doğruladı ancak geminin İsrail gemisi olduğunu belirtti. 

Japonya'nın üst düzey hükümet sözcüsü Pazartesi günü Nippon Yusen tarafından işletilen Galaxy Leader gemisinin ele geçirildiğini doğruladı ve Japonya'nın, geminin ve mürettebatının hızlı bir şekilde serbest bırakılması için çalışmak üzere Suudi, Ummanlı ve İranlı yetkililerden yardım ararken Husilere çağrıda bulunduğunu da sözlerine ekledi. .

Ambrey Pazartesi günü yaptığı açıklamada , Ray Car Carriers tarafından ticari olarak yönetilen diğer iki gemi olan Glovis Star ve Hermes Leader'ın da Pazar günü seyir rotalarını değiştirdiğini söyledi.

ABD denizcilik idaresi MARAD, bir danışma belgesinde Galaksi Lideri'nin Husi kontrolündeki Hodeidah limanının yaklaşık 50 mil batısında kaçırıldığını belirterek, gemilerin "bu bölgeden geçerken dikkatli olmaları" gerektiğini söyledi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER